X

ISDE 2010: Wim Vanderheyden over dag 3

We zijn halfweg en nog in de running. Er valt wel iets te vertellen over dag 3, met nieuwe routes en nieuwe proeven.

Ik begin met de routes. De eerste time check was na 1 uur 20 min., wel daar hebben we zeker 50 min. Trial van gereden, alsmaar door de stenen en rotsen , niet gewoon. Zelfs Jeff Goblet, die toch wel al wat gewend is in het EWC, vond het lastig. Gelukkig was de tijd ruim bemeten en konden we wat bijkomen aan de bevoorrading.

De 2de time check was weer 1 uur 30 min. Later en het was weer van dat, slalom tussen de rotsen en grote opstappen van 2 meter waren geen uitzondering, maar weeral ruim de tijd.

De 3de check naar de paddock toe was iets lichter maar vrij krap berekend. Zo 2 ronden dat maakt het tot hiertoe de zwaarste dag van deze wedstrijd.

Morgen opnieuw, maar dan 15 min. sneller per ronde. De nieuwe proeven liggen langs een groot meer. De ene proeft loop  tussen hoog gras en is met zijn 5 km lengte heel moeilijk te memoriseren. De andere is op een keihard hellend vlak met vele natuurlijke op- en afstappen, heel technisch. Met de 1ste had ik bij de 1ste passage wat moeite tijdens de 2de kon ik 3 sec. van mijn tijd afpitsen. De 2de ging veel vlotter en daar kon ik mijn beste resultaat van vandaag neerzetten (12de).

Ik eindig vandaag 14de  in de E3 klasse en dat is nu ook mijn plaats in de stand. In het Scratch klassement sta ik 58ste. Mijn motor doet het nog steeds uitstekend. Vandaag heb ik naast de 2 banden ook nog de olie gewisseld. Morgenvroeg nog een propere luchtfilter en remblokjes en hij kan er weer tegen. Over luchtfilters gesproken, ik geraak  stilaan door mijn voorraad heen, dat is een werkje voor morgenavond. Ik ga hier eindigen, want ik word aan tafel verwacht.

Tot morgen,

Wim

Foto Credit: MXMag.be/Olivier Evrard