X

BK Enduro: Goblet wint in Rocroi

Jean-François Goblet won overtuigend de Enduro van Rocroi. In de proeven rond het Noord-Franse vestingstadje hield hij Kevin Gauniaux en Thierry Klutz achter zich. Gauniaux wist een paar maal de tijden van Goblet te benaderen, maar verloor op andere specials aardig wat seconden.

In de lichtste Inters klasse, ging de zege verrassend naar de jongste van de broertjes Gauniaux, Frédéric. Dat betekende dat Roel Verpoorten niet maximaal kon profiteren van de afwezigheid van Allegra.  De Scherpenheuvelnaar werd tweede voor Adrien Vandommele.

Bob Van Looveren stond in Rocroi terug op het E2-podium.

Bij de grote kanonnen van de E2 mocht Bob Van Looveren terug mee op het podium. De rijder van AMC Wuustwezel vergezelde Goblet en Vukcevic als 3e op het podium in zijn klasse. Van Looveren doet met zijn derde plaats een goede zaak voor het kampioenschap, waarin hij nu alleen vierde staat.

Kevin Gauniaux was de winnaar in de E3 klasse. Hij ging daarbij Thierry Klutz en Wim Vanderheyden vooraf. Opvallend was wel dat Belofte Andrew Leloup in het algemeen E3-klassement Inters David Botron, Karadeg Lamberty en Jérémie Fraselle vooraf ging.

De Belgische Enduristen krijgen nu een zomerpauze van drie maanden. Op 28 augustus start de tweede seizoenshelft met de Enduro van Evrehailles.

Resultaten Enduro de Rocroi.

Scratch Inters: 1. Jean-François Goblet, 2. Kevin Gauniaux, 3. Thierry Klutz, 4. Michaël Vukcevic, 5. Bob Van Looveren, 6. Wim Vanderheyden, 7. Jérôme Martiny, 8. Frédéric Gauniaux, 9. Roel Verpoorten, 10. Adrien Vandommele.

Inters E1: 1. Frédéric Gauniaux, 2. Roel Verpoorten, 3. Adrien Vandommele

Inters E2: 1. Jean-François Goblet, 2. Michaël Vukcevic, 3. Bob Van Looveren, 4. Jérôme Martiny, 5. Christophe Descamps, 6. Steve Goblet, 7. Thierry Wansart,

Inters E3: 1. Kevin Gauniaux, 2. Thierry Klutz, 3. Wim Vanderheyden, 4. David Botron, 5. Karadeg Lamberty 6. Jérémie Fraselle.

Foto Credits: Fdavid.be