X

ISDE 2011: “Non” van Franse toppers

De Franse endurotoppers hebben een bom onder de ISDE in Finland gelegd. In de vooravond raakte officieel bekend dat de Franse motorsportbond FFM geen Trophy team zal afvaardigen naar de ISDE die dit jaar van 8 tot 13 augustus in het Finse Kotka doorgang zal vinden. De Fransen waren titelverdedigers nadat ze in november vorig jaar de ISDE in het Mexicaanse Morella hadden gedomineerd. Ook de Franse vrouwenploeg, die in Mexico hun klassement won, zal niet aan de start verschijnen.
Hieronder een vertaling van het officiële statement van de FFM:

De Fédération Française de Motocyclisme heeft akte genomen van de niet-beschikbaarheid voor de ISDE 2011 van verschillende actoren van de Franse Enduro. Dit zowel op het niveau van de rijders als van teampersoneel.

 

In de onmogelijkheid een representatief Frans team af te vaardigen voor deze wedstrijd, werd er beslist om noch in de World Trophy noch in de World Women’s cup een team af te vaardigen tijdens de ISDE 2011 in Kotka, Finland.

 

Niettemin zal een team Frankrijk vertegenwoordigen in de Junior Trophy. De samenstelling van deze ploeg wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

De dienst communicatie van de FFM.

Het hoeft geen betoog dat de ISDE 2011 door het wegblijven van de titelverdedigers sportief onthoofd werden. Niettemin moeten we vaststellen dat deze evolutie al langer aan de gang is. Financieel valt er voor de meeste toppers maar weinig te rapen in deze wedstrijd en bovendien liggen de kosten er een pak hoger dan in een GP. Vorig jaar bleven ook een aantal toppers waaronder de Finnen, weg uit Mexico.

Foto Credit: KTM Images/Juergen Weissz