X

Monster Energy Yamaha over de Duitse GP

Het werd geen makkelijke GP voor de mannen van Michele Rinaldi daar op het Talkesselcircuit. Steven Frossard, David Philippaerts en hun Gariboldi-collega Anthony Boissière lichten hun Duitse GP toe.

Achtste: Steven Frossard, Monster Energy Yamaha (3-5)

“In de eerste manche had ik een behoorlijke start en ik merkte al vlug dat ik kon aanvallen. Ik hing lang achter Nagl om die voorbij te gaan, toen kwam Cairoli eraan. Aan het eind van de manche heb ik nog alles uit de kast gehaald om Nagl eindelijk voorbij te gaan en in de laatste ronde lukte dat dan ook. Ik was best tevreden over die manche. Ik verprutste de GP voor mezelf toen ik bij de start van de tweede manche tegen het starthek aanreed. Ik was laatste en probeerde een inhaalrace te rijden, maar ik voelde me niet zo goed op de motor. Op zaterdag was ik gecrasht en daarbij had ik mijn hoofd flink gestoten.  Ik begon me dan ook moe te voelen in die tweede manche. Het naar voor rijden verliep goed tot ik een fout maakte en de motor doodremde. Ik moest de motorfiets van een helling naar beneden duwen om terug te starten. Uiteindelijk werd ik vijftiende. Da’s toch even slikken want vorige week won ik nog beide manches en kwam ik dicht bij de kop van het kampioenschap.  Nu kostte een foutje me als in, heel veel punten, net als in Glen Helen.”

Ook Frossard kent tegenslag in deze WK-campagne.

Negende: David Philippaerts, Monster Energy Yamaha (9-8)

“Ik heb het geluk echt niet aan mijn zijde dit jaar. Ook hier hadden we in de eerste manche een probleem met de rem.  In de start van de tweede manche ramde Steven , die naast mij stond, het hek. Daardoor viel ook mijn poortje niet en zat ik dus ook klem. In de achtervolging haalde ik alles uit de kast, waardoor ik dankzij goede rondetijden nog achtste werd. In bepaalde opzichten was dit circuit vrij makkelijk, waardoor de tijden redelijk dicht bij mekaar lagen. De massale publieke opkomst hier was ongezien en deed me aan de Motocross Of Nations denken!”

Zeventiende: Anthony Boissière , Monster Energy Yamaha (DNF-14)

“Ik voelde me niet zo goed hier. Ik was moe en kon niet echt veel op de motorfiets. In de eerste manche crashte ik en verloor ik veel tijd om de motor terug aan de praat te krijgen. In de tweede manche was het resultaat eigenlijk maar zo zo. Nu moet ik een paar dagen uitrusten, de batterijen opladen en hopelijk doe ik het in Letland beter.”

Foto Credit: Yamaha Racing