X

BK Enduro: Preview Esneux

Zondag wordt in het Luikse Esneux de meest publieksvriendelijke ronde van het BK Enduro verreden. Vlak bij de dorpskern waar ook de paddock gesitueerd is, krijgen de toeschouwers proeven,  een extreme special, voorgeschoteld.

Naast de proef in Esneux zijn er nog twee Specials per ronde voorzien. In La Rock, een gehucht van Anthisnes krijgen de deelnemers een special op een weide met hoogteverschillen voor de wielen geschoven. Een proef die zeker geen onbekend terrein is voor de habitués van de Club Victory-endurances.

De derde special vindt plaats in het dorpje Fontin waar organisator Thierry Klutz een special op een hellend terrein van ongeveer 8 hectaren heeft uitgezet.

De verbindingsrit is dit jaar een stuk korter geworden, maar telt nu oa een doorwading van de Ourthe. Hierbij moeten de rijders echter hun motorfiets duwen. In totaal moeten de deelnemers nog steeds 70 kilometers per ronde afleggen. Die Inters moeten vier ronden afleggen. Regerend Belgisch kampioen Jean-François Goblet kan in Esneux zijn titel in de E2-klasse verlengen.  Roel Verpoorten en Kevin Gauniaux, respectievelijk de leiders in het BK  Inters E1 en E3 moeten allicht nog tot eind oktober in Hautrage om mathematische zekerheid te krijgen over hun kampioenschap.

De eerste rijders starten in Esneux al vanaf 9u00. De Specials zullen voor het publiek aangeduid staan met pijlen.

Foto: TKO/FDavid.be