X

Sherco wil Meo!

De nieuwe wereldkampioen Enduro-2 Antoine Meo liet zich onlangs ontvallen dat het misschien tijd is om de overstap naar een ander merk te maken. Nu lijkt het er steeds meer op dat Meo volgend jaar geen deel meer zal uitmaken van het Husqvarna-fabrieksteam.

Volgens ingewijden uit de EWC-paddock botert het niet meer tussen de teamleiding van Husqvarna en Antoine Meo. Meo zou dit jaar zijn Husqvarna TE 310 grotendeels samen met z’n monteur ontwikkeld hebben en zou daarbij erg karig geweest zijn met informatie naar teamgenoten en het team zelf toe. Een breuk tussen Meo en Husqvarna lijkt dus onafwendbaar.  De Fransman heeft echter verschillende opties.

Maar de meest concrete piste zou die van Sherco zijn. Het Franse niche-merk zou graag volgend jaar met een absolute topper uitpakken en liefst nog een Fransman ook. En dus komt Meo nadrukkelijk in beeld. Sherco-baas Marc Teissier zou veel geld veil hebben voor de komst van de tweevoudig wereldkampioen.  Als het tot een deal tussen Sherco en Meo zou komen zal deze laatste meer dan waarschijnlijk terugkeren naar de E1-klasse. Dat betekent dat Meo op de Sherco SE 250i zou uitkomen, een motorfiets die voor 2012 behoorlijk geüpdated werd.

Meo zou echter nog andere opties hebben. Zo is er sprake van een eigen team op een Japanse motor en er is ook nog de piste KTM.

Foto: ABC Communication