X

Preview: 1,5 uur endurance Axel

Het moeten niet altijd de groten zijn die in de belangstelling staan moet men bij RES Axel gedacht hebben. Om de daad bij het woord te voegen organiseert RES Axel dit jaar voor het eerst een 1,5 uur durende endurancewedstrijd voor 85cc-rijders.

Voor de eerste editie van deze 1,5 uur van Axel schreven zich al meteen een aantal bekende namen in. Bekendste naam op de startlijst van de jeugdrijders is allicht die van Cyril Genot, de nieuwe Nederlandse kampioen 85cc kleine wielen. Genot krijgt in het Axelse zand het gezelschap van zijn teamleden bij het Topsport Vlaanderen/MX-Future-team.
De lokale eer wordt zaterdag verdedigd door de rijders van het Vepix-team. Kapitein van dat team is Tom Cortvriendt, de regerend club-kampioen 85cc van RES Axel. Cortvriendt start met Jules Adam en Laurens de Ridder als teamgenoten.
Wie zaterdag de aanstormende jeugd wil aanmoedigen tijdens hun 1,5 uurs-wedstrijd is er maar beter vroeg bij. De kids starten al om 10u00. Meer info over de 1,5 uur van Axel op de site van RES Axel.
Foto: KTM Images/R. Schedl