X

Bervoets gaat Estse MXoN team coachen!

Drievoudig MXoN winnaar Marnicq Bervoets, teammanager van Kemea-Reytec-Yamaha, gaat het Estse nationale Team  helpen met de voorbereiding van de MXoN in Lommel. Bervoets heeft een ijzersterke reputatie als zandrijder en begeleidde in 2010 Tanel Leok, de kopman van Team Estonia. Leok won dat jaar ook de Spaanse GP.

Voor Veiko Biene, de teammanager van het Estse Naties team, was de keuze logisch. “We zijn heel blij dat Marnicq er bij komt! Bervoets is heel getalenteerd en heeft met verschillende rijders van verschillende nationaliteiten gewerkt, waaronder ook met Tanel Leok. Met iemand als Marnicq  er bij is het duidelijk dat we ons team versterken. Niet alleen wat betreft rijden in het zand trouwens, want hij heeft ook veel ervaring met de organisatie door zoveel MXoN’s en GP’s die hij heeft gereden. Hopelijk is dit een aanzet om ook in de toekomst samen te werken.”

Marnicq Bervoets: “Het Estse team begeleiden is een heel toffe uitdaging. Ik ben ook blij dat ik Tanel Leok opniew kan helpen. Tanel is een fantastische rijder en iemand met heel veel inzet. Ik kijk er naar uit om ook met de andere rijders van Team Estonia samen te werken.

Teammanager Veiko Biene heeft een mooie pre-selectie om zijn uiteindelijke team te kiezen namelijk: Tanel Leok, Priit Rätsep, Gert Krestinov, Juss Laansoo, Lauri Lehtla, Indrek Mägi, Ardo Kaurit en Andre P