X

Suz MX check: Jurgen Wybo

Voortaan mogen jullie van Suz MX elke week een snelle babbel verwachten. Meestal zal dat natuurlijk met een piloot uit de MCLB zijn. Niemand minder dan Jurgen Wybo krijgt de eer om de spits af te bijten van deze toffe nieuwe reeks! Deze sympathieke piloot ook beter gekend onder de naam Woby is een begrip in de mx wereld zowel buiten als in het supercrossen.

Suz: In Stekene zette je al direct de goeie elan in de eerste reeks, duidelijk dat je goed bezig bent, wat deed je voor training en voorbereiding?
Jurgen Wybo: “De eerste reeks in stekene ging inderdaad heel goed. Ik zat direct op kop en kon enkele heel snelle ronden rijden en een kloof slaan op Roy Gijsel en Torpie. Daarna kon ik mooi m’n tempo rijden tot ik 2 ronden voor het einde een domme fout maakte en viel. Ik heb wat supercrossen gereden en een paar keer gewoon gaan trainen na nieuwjaar. Stekene was wel het eerste zand dat ik zag dit jaar en ik schrok dat het zo goed ging eigenlijk!”

Suz :  Wat zijn je doelen voor het mx seizoen 2012?
Wybo: “Ik hoop dat ik wat meer kan winnen dan verleden jaar in 2012  : ).

Suz : Je mag iets ongewoons doen, wat zou je nog eens willen doen?
Wybo:
“Hmmm moeilijke vraag… hehe. Op sportief vlak zou ik dan kiezen om eens deel te nemen aan een supercross in Amerika. Parachute springen wil ik ook nog wel eens doen. Anders weet ik niet echt wat speciaals hoor!”

Suz: Welke mensen zijn heel belangrijk voor jou en wie wil je bedanken?
Wybo:
“Nen dikke merci aan mn vriendin Deborah, mijn ouders, mechanieker Willy en zijn vrouw Ann. Lionel en Martine Viaene ook natuurlijk aan alle sponsors die mij steunen. En niet te vergeten de vrienden en supporters op de cross want dat maakt het ieder weekend extra leuk.”

Suz: Jurgen heel erg bedankt voor je tijd. Langs deze weg wensen wij je dan ook een blessurevrij mx seizoen en alvast een prachtig ouderschap.

Jurgen en zijn vriendin Deborah zijn immers in blijde verwachting, want rond 9 juli maken de trotse ouders in spe zich op voor de komst van een klein Wybootje. Proficiat!

Tekst: Suz MX
Credit foto’s: Steffipics.be