X

Suz MX Check: Steve Seronval

Deze keer ging Suz MX langs bij de sympathieke  Steve Seronval, uit Blegny. Oftwel Steve Rocket voor de kenners. In haar gebruikelijke stijl vroeg onze vliegende reporter er op los. Lees vooral verder!

Suz MX: Hoe lang ben jij al actief bezig met motorcross?
Steve Seronval: “Al 22 jaar, dat is vanaf mijn 6 jaar, maar ik heb niet altijd kunnen rijden door problemen met mijn team of breuken, Een aantal jaren geleden heb  ik mijn 2 polsen gebroken, waardoor ik toch wel 6 maand out was.”

Suz MX: Je bent nog de steeds de te kloppen man binnen de MCLB. Wat is je sterkste  punt ?
Steve Seronval: “Ik denk dat ik gewoon een soort ‘gave’ heb, want ik train heel weinig! Ik doe graag motorcross en ik ben een doorzetter. Zoals verleden zondag, ik heb met veel pijn in mijn arm gereden maar ik heb ik niet opgegeven…”

Suz MX: Wat doe je als voorbereiding ?
Steve Seronval: “Ik train heel weinig (bijna nooit) met de motor, Ik pak het gewoon wedstrijd per wedstrijd. Soms ga ik wel lopen of fietsen…”

Suz MX: Wat is jouw doel in 2012. Voor de 7de keer Belgisch kampioen bij de MCLB  Inters worden denk ik?
Steve Seronval: “Ik leef gewoon van wedstrijd naar wedstrijd en inderaad ik wil proberen voor de 7de keer Belgisch kampioen te worden. Ik zou ook graag nog eens GP rijden, maar dat kost te veel geld… En ik zou ook graag de voldende Le Touquet rijden!”

Suz MX: Wie zijn de belangrijkste mensen rondom jou voor en na de mx ?
Steve Seronval: “ In de week is mijn familie heel belangrijk, mijn pa en stiefma. Dirk Tanghe is ook heel belangrijk, zonder hem kan ik niet rijden. Hij zorgt voor mijn motor en stukken. Daarnaast is er ook MC Hulstlo, mijn team, met Ronny Zutterman en entourage 😉 Ook mijn andere sponsors maken het mogelijk dat ik kan rijden, zoals Pascal van Sinisalo, Lazer, WLM en Café Edemolen en In de Patrijs. En elke zondag zijn Luc en Chris er om te helpen !!! En gewoon al mijn vrienden en supporters…”

Suz MX: Tot slot, wat zou je graag nog eens doen. Het mag zelfs iets ongewoons zijn,
Steve Seronval: “Euromillions winnen, dan kan ik mijn WK rijden! LOL, nee, een ‘school’ voor piloten zou ik graag oprichten!”

Tekst: Suz MX
Foto’s: Katty Devos