X

Preview Monster Energy MX2 Trophy Wichelen

Op dinsdag 1 mei beginnen ook de MX2 rijders aan het BK Motorcross. Voor de GP rijders wordt de Monster Energy MX2 Trophy in Wichelen een flinke uitdaging amper twee dagen na de Grote Prijs van Italië in Fermo!

Titelverdediger Kevin Fors liet de voorbije weken al zien dat hij in vorm is. De strijdlustige Kemea-Reytec-Yamaha rijder prijkt in het WK MX2 zelfs op een knappe tweede plaats. Ook vorig jaar was Fors trouwens eindwinnaar tijdens de BK-organisatie van MC Scheldeland. Wie Fors zegt komt in het BK ook automatisch bij z’n grootste belager Jens Getteman (Standing construct-Suzuki) uit! Jens moest de zege in Beervelde vorig jaar alleen aan Fors laten door een fout in de slotronde. Aan zijn snelheid en talent zal het niet liggen, de 18-jarige Getteman heeft met een jaar meer ervaring alle troeven in handen om voor de Belgische titel te rijden.


Eveneens een vaste waarde in de Monster Energy MX2 klasse is de Nederlander Mark Boot. De sympathieke Zeelander werd in 2011 al Belgisch vicekampioen in de MX2 en stond de afgelopen twee jaar in Beervelde telkens op het podium. Daarmee is Mark een niet te onderschatten underdog die zeker in zware omstandigheden goed uit de verf komt! Zoals steeds is de lijst met podiumkandidaten erg uitgebreid. Naast Getteman werpt Standing Construct ook de snelle Deen Nikolaj Larsen en Damon Graulus in de strijd. Ook de jonge Brent Vandoninck liet dit jaar al enkele mooie resultaten optekenen en de KTM-rijder wil die stijgende lijn graag doortrekken.

Of wat te denken van Wietse Brackman die vorig vierde werd in Beervelde. In de categorie ‘ervaren rotten’ ook veel kwaliteit met mannen als Tom De Belder, Ronny Van Hove, Tom Van Loon en Dennis Dierckx. Kortom, zoals steeds mogen we in het BK MX2 weer een open strijd verwachten en daar vaart het publiek alleen maar wel bij!

Foto’s: CDS