X

EWC: Frankrijk heerst in Spaans Baskenland

Het WK Enduro 2012 begint steeds meer op een tweede Frans kampioenschap te lijken. Er mogen dan minder Franse rijders starten en het merendeel van de wedstrijd vindt dan wel buiten Frankrijk plaats, maar op het einde staan de Fransen wel telkens op het hoogste schavotje.

E1: De Meo-show

Zes wedstrijddagen en evenveel zeges voor Antoine Meo, dat is de balans van de eerste drie GP’s in de E1-klasse. KTM deed een gouden zet door Meo bij Husqvarna weg te snoepen. Marc Bourgeois mocht zaterdag mee op het podium net als Meo’s ploegmaat Eero Remes. Op zondag waren het de Italianen Simone Albergoni (HM Honda) en Thomas Oldrati (Bordone Ferrari) die Meo flankeerden.

Video: GP Euskadi Dag 1


E2: de opmars van Pierre-Alexandre Renet

In Zuid-Amerika zat het niet helemaal mee voor Pierre-Alexandre Renet. Alleen op de tweede dag in Chili kon de Husaberg-rijder imponeren met een klassezege. Maar in Spaans Baskenland drukte Renet z’n stempel op de E1. Twee zeges zorgden er voor dat Renet nu het klassement in de E1 aanvoert. Ondanks het thuisvoordeel wist Ivan Cervantes geen podiumplaats te veroveren. De Spanjaard die een erg sterke indruk liet in Zuid-Amerika kon die lijn niet doortrekken. Maar Cristobal Guerrero zou ervoor zorgen dat er een Spanjaard op het podium stond. Op zaterdag werd hij 3e na Renet en Aubert. Op zondag klopte hij Salminen in de strijd om de 2e plaats. Pech was er voor Jean-François Goblet die geen enkel punt wist te scoren.

E3: Nambotin bevestigt

Tot dit jaar was Christophe Nambotin een rijder die ontzettend hard kon rijden op een tweetakt enduro, maar af en toe bleek er toch iets tussen hem en de zege te staan. Dit jaar, nu op de KTM EXC300 gezeten, veegt Nambotin gewoonweg de grond aan met de concurrentie. Of hoe kan je die voorsprong van 1min45 op ex-wereldkampioen David Knight op zaterdag anders omschrijven? Met een 3e en een 2e plaats is Ljungren de enige andere rijder op het podium.

Video GP Euskadi Dag 2


Foto: KTM Images/Jonty Edmunds

Video: EWC/Alain Blanchard Communications