X

Jesper Jonsson wint verrassend MX2 in Mons!

Bij de Inters MX2 of de BMMX Monster Energy MX2 jongens was het uitkijken naar Damon Graulus, Brent Vandoninck en Jeffrey Dewulf. Dit drietal zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk onder elkaar uitmaken wie de gloednieuwe “Belgian Masters of Motocross MX2” kampioen wordt.

Cleane holeshot van Ronny van Hove in de eerste manche

In de eerste manche was het na een kopstart van Ronny Van Hove dan ook snel Damon Graulus en Brent Vandoninck die hun tempo aan de rest van het pak oplegde. Damon Graulus zijn tempo was net iets hoger en de jongeman reed net iets foutlozer en daarmee kon de KTM Standing Construct piloot het laken in de eerste manche naar zich toetrekken voor Brent Vandoninck, Peter Irt en een schitterend rijdende Ludovic Brevers die zich knap staande wist te houden op z’n 125 2t manche tussen de overgrote meerderheid 250 4t machines. Jeffrey Dewulf kende een desastreuze eerste reeks en finishte op een zestiende plaats (Inters MX2) – tweeëntwintigste plaats algemeen.

Bij het vallen van de hek voor de tweede reeks zagen we de KTM van Damon Graulus als het eerst wegschieten, helaas kwam de jonge EK250 piloot nog in de eerste ronde in het bos ten val. Enkele piloten waaronder o.a. Ludovic Brevers konden Damon Graulus niet meer ontwijken en konden meteen aan een achtervolgingswedstrijd beginnen. Eén man profiteerde van al deze heisa en dat was Jesper Jonsson, de Zweed gaf de koppositie niet meer af en won zo z’n eerste manche in het BMMX ooit! Op de tweede positie wist André Park nipt Jeffrey Dewulf af te houden die nu een veel betere reeks kende. Iets dieper in het veld zagen we een Damon Graulus die zich knap had terug geknokt naar een zevende stek en Ludovic Brevers naar een elfde plek algemeen.

V.l.n.r: Damon Graulus – Jesper Jonsson – André Park

  1. Jesper Jonsson 39 ptn
  2. Damon Graulus 39 ptn
  3. André Park 37 ptn
  4. Peter Irt 33 ptn
  5. Ludovic Brevers 30 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: CDS