X

Lieber en Potisek winnen in Berck

Het einde van het reguliere mx seizoen betekent ook meteen de start van de strandcrossen. Berck sur mer is traditioneel de eerste wedstrijd en deze werd in helse omstandigheden verreden. Het weer ging zo hard tekeer dat er in de namiddag besloten werd om de laatste wedstrijden te annuleren wegens een code oranje die er gold in de streek. Zo konden de MX1 rijders maar 1 wedstrijd rijden

In de MX2 klasse ging de overwinning naar onze landgenoot Julien Lieber, die zijn eerste wedstrijd reed na zijn blessure. Lieber deelde de punten met Steven Lenoir maar won de laatste manche. Axel van de Sande werd met een vijfde en een vierde plaats mooi derde terwijl nog enkele belgen in de top 10 voorkwamen.

In de MX1 klasse nam Steve Ramon al snel de leiding. Het leek erop dat de Suzuki-rijder de wedstrijd zou gaan winnen maar pas in de laatste ronde kwam de Franse specialist Milko Potisek langs de West-Vlaming. Potisek won nipt voor Ramon en Adrien van Beveren. Cedric Lieber werd mooi vijfde en Daymond Martens mocht de top 10 afsluiten.

Door de omstandigheden werd besloten dat deze resultaten niet zullen meetellen voor het strandrace kampioenschap.

Resultaten:

MX2 (beide manches) : 1.Julien Lieber (2/1) ; 2.Steven Lenoir (1/2) ; 3.Axel Van De Sande (5/4) ; 4.Camille Chapelière (3/7) ; 5.Nicolas Deparrois (8/3) ; 6. Olivier Vandergugten (6/6) ; 7. Victor Brossier (4/8) ; 8.Frederic Bosman (10/5) ; 9. Torpjurn Van Hoe (7/10) ; 10. Julien Campet (15/9)

MX1  : 1.Milko Potisek ; 2.Steve Ramon ; 3.Adrien Van Beveren  ; 4. Richard Fura ; 5.Cedric Lieber ; 6.Antoine Meo ; 7.Thomas Allier ; 8.Jean Claude Mousse  ; 9.Arnaud Degousee ; 10.Daymond Martens

De volledige resultaten kan u hier vinden.

Foto: CDS