X

Voorbeschouwing Enduropale Le Touquet 2014!

Aankomend weekend staat voor ons motorcrossvolk Sotchi in de schaduw van de magische Enduropale van Le Touquet! De wedstrijd die namen als Kees Van Der Ven, Eric Geboers, Gerard Délphine, Thierry Bethys en Steve Ramon is een loodzware strandcross die iedereen tot het uiterste drijft.

Marc De Reuver – Foto: Frederik ‘Vepix’ Van Eeckhoven

Eén van de favorieten voor de overwinning is de Nederlander Marc De Reuver. “Da Roover” wist ons te vertellen dat hij voor het eerst sinds 2007 een operatie loze winter heeft doorgemaakt. Dit sterkt de Amsterdammer enorm zowel fysiek als mentaal. Z’n BT Honda kreeg in december de grote enduro tank aangemeten en sinds dien kan je De Reuver meer dan hem lief is in Lommel vinden voor sessies van een uur of zoals hij het zelf zo mooi zegt; ‘De tank leeg jongeuh!’.

De Reuver zal voor het eerst in ‘Le Touquet’ aan de start verschijnen. Tegelijk heeft hij wel al heel wat ervaring op strandcross gebied, zo verloor de Nederland nog nooit een strandcross! Z’n tactiek voor zondag? Tevoorschijn komen in het laatste uur! De grootste concurrenten zijn volgens de met #28 zal BT Honda piloot, Steve Ramon, Adrien van Beveren en Milko Potisek.

Marc De Reuver mag dan misschien wel één van de grootte kanshebbers zijn, zoals hij zelf al aanhaalde zijn er ook zeker kapers op de kust. De winnaar van 2011, Steve Ramon, is zeker zo één van die kapers. De Rockstar Suzuki piloot zal in Le Touquet voor de gelegenheid met het nummer 22 uitkomen. Met dat nummer is hij meteen ook verzekerd van een start op de eerste rij niet onbelangrijk in een wedstrijd van meer dan 1000 piloten!

Steve Ramon – Foto: Suzuki-Racing.com

Een hele boot vol met kapers op de overwinning komt uit het organiserende land, Frankrijk! Zo brengt Frankrijk o.a. strandcross specialisten Adrien Van Beveren, Jean-Claude Mousse en Damien Prevot in positie. Daarnaast staan ook kleppers aan de start als Milko Potisek, Nicolas Aubin en Wereldkampioen E1 Enduro Antoino Meo!

Daarnaast zullen we zonder twijfel weer goede resultaten kunnen optekenen van enkele landgenoten, die naast motorcross ook nog moeten werken, zoals we dit vorig jaar ook konden doen. Het zal dus vreemd moeten lopen zodat het geen 3 interessante uurtjes zou worden!

De wedstrijd is live te volgen op MotorsTV, maar naar jaarlijkse gewoonte zorgt de organisatie van Enduropale Le Touquet ook voor een Live Stream. Deze kan u in de loop nog verwachten.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Artikelfoto: Christophe ‘CDS’ Desmet