X

Ryan Dungey wint Indianapolis !!!

Ryan Dungey heeft in het Lucas Oil Stadium van Indianapolis zijn eerste zege van het seizoen weten te pakken. Voor de top drie rijders met Villopoto-Roczen-Stewart ging het wat minder vlot ze kwamen al voor of net na de start ten val en was het toch Ryan Villopoto die de beste remonte wist te maken met een vierde plaats. Ken Roczen was de grootste verleizer van de avond hij moest na een tweede val zelfs opgeven. In de East Coast lites was het Adam Cainciarulo die zijn tweede zege van het seizoen pakte en zo zijn leidersplaats wat verstevigd.

It was Dungey time…!!!

SX450
Mike Alessi pakte de holeshot voor Dungey, Blose, Tomac en Short. Ryan Villopoto en Ken Roczen kamen al voor de ingang van de eerste bocht samen ten val. Maar ook James Stewart kwam ten val net na de eerste bocht. Dus de top drie moest al meteen in de achtervolging gaan. Vooraan was het dus een uitgelezen kans voor Ryan Dungey die in de vijfde ronde de leiding overnam van Alessi. Halfweg de race kregen we dus Dungey aan de leiding voor Alessi, Tomac en Seely. De mannen van de top drie kregen we met Villopoto al op een 8é plaats, Roczen op plaats 11é en James Stewart 15é. Met nog maar zeven ronden te gaan gaat Mike Alessi in de fout en zo krijgen we Eli Tomac op de tweede plaats. In die zelfde ronde komt ook Ken Roczen ten val, hij was al opgerukt tot plaats acht maar zou tot opgave gedwongen worden. Ryan Dungey liet het allemaal niet aan zijn hart komen en pakte in Indianapolis zijn eerste zege van het seizoen. Op de tweede plaats kregen we Eli Tomac en als derde werd Cole Seely afgevlagd. Ryan Villopoto kwam na zijn inhaal race nog als vierde binnen en James Stewart kwam uiteindelijk als zevende over de finish. Ken Roczen werd 21é geklasseerd en pakte hiermee één schamel puntje mee naar huis.

Ken Roczen en Ryan Villopoto kwamen samen ten val in de start !!!

450SX – Indianapolis
1. Ryan Dungey, KTM
2. Eli Tomac, Honda
3. Cole Seely, Honda
4. Ryan Villopoto, Kawasaki
5. Broc Tickle, Suzuki
6. Andrew Short, KTM
7. James Stewart, Suzuki
8. Justin Brayton, Yamaha
9. Josh Hill, Suzuki
10. Dean Wilson, Kawasaki
21. Ken Roczen, KTM

Tussenstand na 9 races:
1. Ryan Villopoto (KAW), 184
2. Ryan Dungey (KTM), 161
3. Ken Roczen (KTM), 158
4. James Stewart (SUZ), 154
5. Justin Brayton (YAM), 143
6. Chad Reed (KAW), 111
7. Justin Barcia (HON), 109
8. Andrew Short (KTM), 109
9. William Hahn (HON), 93
10. Broc Tickle (SUZ), 93

SX250
Het was Friese die de holeshot pakte voor Davalos, Bisceglia en Decotis. Martin Davalos pakte al meteen de leiding over met Adam Cainciarulo in zijn wiel. De Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki Team rijders zaten er meteen weer goed bij, enkel Blake Baggett die de start wat miste. Net voor halfweg de race gaat leider Martin Davalos in de fout en komt zo ten val. En kregen we meteen ook een nieuwe leider met Adam Cainciarulo die dit geschenk met beide handen aanpakte. Maar nog geen ronde later komt Cainciarulo zelf ook ten val, maar kan nog net terug startte voor tweede man Bisceglia er aankwam. Martin Davalos rukte nog op naar de tweede plaats maar Adam Cainciarulo hield alles ondercontrole en pakte zo zijn tweede zege van het seizoen. Martin Davalos werd dus tweede voor Justin Bogle.

"Rookie" Adam Cianciarulo pakte zijn tweede zege van het seizoen !!!

250SX – Indianapolis
1. Adam Cianciarulo, Kawasaki
2. Martin Davalos, Kawasaki
3. Justin Bogle, Honda
4. Matthew Bisceglia, Honda
5. Blake Baggett, Kawasaki
6. Vince Friese, Honda
7. James Decotis, Honda
8. Matthew Lemoine, Kawasaki
9. Cole Thompson, KTM
10. Kyle Cunningham, Honda

Tussenstand na 3 races:
1. Adam Cianciarulo (KAW), 72
2. Martin Davalos (KAW), 67
3. Justin Bogle (HON), 56
4. Blake Baggett (KAW), 54
5. Vince Friese (HON), 48
6. Cole Thompson (KTM), 40
7. James Decotis (HON), 34
8. Blake Wharton (HON), 33
9. Kyle Cunningham (HON), 33
10. Mitchell Oldenburg (HON), 30

Foto’s : RacerX
Tekst : @Kris…