X

Preview: BMMX Mons

Wanneer komende zondag het leeuwendeel van de bevolking gefixeerd is op de Ronde Van Vlaanderen, start in het Henegouwse, Mons (Bergen), de Belgian Masters of Motocross, oftewel het Belgische Motocross Kampioenschap. Met aan de start de hele Belgische wereldtop op uitzondering van de geblesseerde Ken De Dycker en Clément Desalle.

De kwaliteit van het deelnemersveld is dus wel degelijk meer dan in orde, de kwantiteit valt in Mons echter wel een beetje tegen. In de Inters Open klasse komt de deelnemerslijst nauwelijks aan een dikke 20 piloten. Een jammere evolutie.

Dit hoeft nu wel geen domper te beteken. Met Kevin Strijbos, Joel Roelants, Jeremy Van Horebeek, Jeremy Delincé en Steve Ramon aan de startlijn kunnen we zeer interessante reeksen verwachten. In Mons zal Kevin Strijbos ook debuteren op een nieuwe wedstrijdversie van z’n Suzuki. Het wordt dus zeker uitkijken wat de updates aan z’n Suzuki zullen bijdragen.

Met het wegvallen van Ken De Dycker, die steeds voluit gaat voor een nationale titel, ligt het kampioenschap helemaal open. Ook lijkt het er steeds meer dat door de dominantie van Antonio Cairoli in het Wereldkampioenschap, piloten hun palmares zullen moeten gaan vullen met nationale titels. De Belgische titel is dan één van de prestigieuzere in de sport.

De Inters MX2 klassen is al enkel jaren enorm interessant. Op de deelnemerslijst van Mons staat Yentel Martens Dat maakt op de zanderige omloop van Mons, Yentel meteen een favoriet. Daarnaast zien we ook Brent Van Doninck op de deelnemerslijst staan. De jongeman die vorig jaar nog even aan de kant moest wegens een hartprobleem, maakte al stevig indruk in de ONK’s door zich te mengen tussen jongens als o.a. Harri Kullas en Luke Styke. Daarnaast kijken we ook nog uit naar het nummer 77, dat nummer zal op de motor van Radomir Harbich staan. Ook Robin Bakens, Mathias Plessers en Mark Boot zouden hun woordje kunnen meespreken.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven