X

Endurocross in Antwerpen!

KTM-dealer Racing Center laat op 7 juni Vlaanderen kennismaken met het fenomeen ‘Endurocross’.

Deze week raakte bekend dat de allereerste Belgische Endurocross op zaterdag 7 juni zal plaatsvinden. Enduro wordt in België steevast met Wallonië geassocieerd maar daar komt dan verandering in want de door KTM-dealer Racing Center georganiseerde wedstrijd vindt in Antwerpen plaats. Meer bepaald op de parking van het Bosuilstadion. Overigens betekent de organisatie van de 1e Antwerp Endurocross dat er voor het eerst in 15 jaar weer een officiële motorsportwedstrijd op Antwerpse bodem plaats zal vinden. In december 1999 vond er immers voor het laatst een Supercross plaats in het Antwerpse sportpaleis.

“Als sponsor van de Deurnese profronde (een wielercriterium achter derny-motoren) werden we al langer aan de mouw getrokken om datzelfde weekend iets met motorfietsen te organiseren. Uiteindelijk zijn we dan voor dit jaar overstag gegaan om iets te organiseren. Daarbij kozen we voor de in België nog onuitgegeven discipline Endurocross. Daarmee bereiken we zowel endurorijders als motorcrossers” klinkt het bij Racing Center.

Die deelnemers zal de organisatie vooral uit de rangen van de BMB Enduro- en motorcrosslicentiehouders moeten putten. Al kunnen ook niet-gelicentieërde rijders deelnemen met een dagvergunning. De organisatie mikt op 80 deelnemers waarvan er zich nu al een kwart aangemeld hebben. De rijders moeten zich via een systeem van achtste finales, kwartfinales en halve finales zien te kwaliceren voor de finale. Vergelijk het met een traditionele Supercross maar dan op een endurocrosscircuit.

Spectaculair

De eerste editie van de Antwerp Endurocross belooft alvast spectaculair te worden. Op de parking van het Bosuilstadion zal Racing Center een endurocrosscircuit optrekken. En dat betekent: passages over stenen, boomstammen en rioolbuizen maar ook over een brug en containers.

De organisatie van de eerste Belgische Endurocross kan een enorme opsteker voor de endurosport in Vlaanderen worden. Toch is organiseren op het grondgebied van Vlaanderens grootste stad geen evidentie. “Het district Deurne staat achter onze wedstrijd maar tegelijkertijd kwam er ook de wens om geen inkomgeld te vragen. Voeg daarbij het feit dat de opbrengst uit de verkoop van eten en drank voor rekening van FC Antwerp is en je weet dat wij zelf het grootste gedeelte van de kosten moeten dragen” klinkt het bij Racing Center. Een deel van de kosten wordt gerecupereerd door het inschrijvingsgeld dat 45 Euro zal bedragen. Maar de organisatie hoopt ook op de steun van sponsoren uit de motorsector. Ook enthousiastelingen die op vrijwillige basis aan het welslagen van het evenement willen bijdragen zijn van harte welkom bij Racing Center.

Inschrijven voor het evenement kan via kenny@racingcenter.be

Tekst: Bart Jacobs – DeMotorsite.be – Foto: Future7Media – KTM Images