X

Column: Kelly Verbraeken in Sportpaleis

Pieps lezers,

hierbij vertel ik jullie even waar ik tegenwoordig allemaal mee bezig ben. Dit seizoen heb ik zoals ieder jaar enkele endrances meegereden. De belangrijkste dit jaar waren Saint Georges, Bastogne en Pont De Vaux. Saint Georges was een endurance van 10uren die ik samen met Justine Lesselingue en Lianne Giesbertz heb betwist. We zijn daar 7de geworden en 1ste vrouwenteam.

Bastogne was een endurance van 7uren die ik ook samen met Justine heb gereden. We finishte daar ook weer als 1ste vrouwenteam. Pont De Vaux is eigenlijk de belangrijkste endurance van het hele jaar voor mij aangezien deze 12uren is en er in de nacht word gereden. Jammer genoeg heb ik de grote endurance dit jaar niet kunnen doen aangezien ik geen sponsor had als team om in mee te rijden. Ik heb wel de contest meegereden van 3uren waar ik na een valpartij toch nog 5de algemeen wist te finishen. Daarmee was ik 3de solorijder en 1ste vrouw. Voor de rest heb ik nog enkele endurances meegedaan van het het Grand Est kampioenschap (Frankrijk). Daar wil ik volgend jaar graag het hele kampioenschap van meedoen.

Vorige week donderdag had ik ook de opnames voor Zappsport. In dit Nederlandse televisieprogramma geef ik de meiden les om te racen tegen de jongens, die werden getraind door Mike Van Grinsven. Deze opnames zullen binnen een 3 tal weken op de Nederlandse televisie te zien zijn!

Dit seizoen heb ik zoals ieder jaar ook het ONK kampioenschap betwist. Afgelopen weekend, 4&5 oktober stond de finale gepland. Voor aanvang van deze wedstrijd stond ik op een 7de plaats. De finale wedstrijd heb ik echter niet meegereden aangezien ik heel het weekend in het sportpaleis aanwezig was voor de Monsterjam shows. Dit was de eerste keer dat ik zo een groot evenement heb meegedaan en het was echt toooooop! Het komende weekend ga ik trainen naar Loon Plage. Het zal de 2de keer zijn in het zand na een lange tijd geen zand gezien te hebben. Dit zal zeker nodig zijn want het weekend daarna begint het franse strandkampioenschap in Berck. Dit jaar wil ik het hele winterkampioenschap meerijden met als afsluiter de magische wedstrijd in Le Touquet.

Jullie kunnen mij verder volgen via mijn Facebook pagina waar alles opkomt van wat ik ieder weekend heb gedaan.