X

Yamaha bevestigd Febvre voor 2015

Yamaha Factory Racing bevestigd de ondertekening van de winnaar van de Grand Prix State of Goias MX2 Romain Febvre. De Franse ster zal deze week nog naar Italië vliegen voor te beginnen testen met de YZ450FM en komt hiermee aan de zijde te staan van Jeremy Van Horebeek in de MXGP klasse van het FIM Motocross World Championship in 2015.

Van Horebeek heeft al heel wat nieuw materiaal kunnen proberen gedurende de achttien races van de WK-campagne voor de start in Qatar volgend voorjaar. Het Italiaanse team heeft onlangs nog een test gedaan voor de pers van de Van Horebeek 2014 YZ en Christophe Charlier YZ250FM. Nu zullen alle voorbereidingen worden gedaan voor de komst van Febvre, de voormalige Husqvarna rijder zal dan voor de eerste keer de power van de 450 kunnen aanvoelen.

“Ik kan eindelijk starten met testwerk deze week en ik heb een vliegticket zonder heen-en terugreis gekocht op dit moment, omdat ik toch naar Italië moet en dan kunnen we zien wat we moeten doen.” Febvre, die als derde eindigde in de eindstand van het Wereldkampioenschap 2014 MX2, verteld verder. “Ik heb al twee rustige weken gehad en ik wil nu beginnen aan de voorbereiding voor 2015. Ik weet dat ik wat dingen zal moeten leren over de MXGP. Het is een nieuwe uitdaging, maar ik geloof dat ik hier op de juiste plaats ben om dat te doen.

“Op de 250 reed ik graag hoog in toeren en hield ik van de power die op elk moment ter beschikking was, maar we zullen moeten zien wat het met de 450 word,”voegde hij er aan toe. “Van wat ik zag in 2014 is dat de motor van Van Horebeek heel aardig liep en ik ben er zeker van dat ik mijn motor ook wel naar mijn smaak kan krijgen. Ik weet dat het team een heel goeie naam heeft om hun rijders het beste pakket te geven wat ze nodig hebben.

Tekst : Adam Wheeler – OTOR
Foto : CDS