X

La Ronde Des Sable door Auke Theuninck’ ogen.

Op zaterdag 22 november was er de tweede afspraak voor de zandhazen tijdens dit winterseizoen. De strijd tussen de Franse zandspecialisten en de rest (vooral Belgen) speelde zich af op het gekende circuit van Loon Plage (Fr).

Omstreeks 14u werd de start gegeven van de twee uur durende wedstrijd bij de quads. Drie Fransen namen meteen de kopstart, ik (Auke Theuninck) kon na twee bochten opschuiven naar een vierde plaats. Ook mijn schoonbroer Jan Vlaeymans zat met zijn tiende plaats goed vooraan. In de aanvangsfase was opschuiven enorm moeilijk, het opgelegde tempo was enorm hoog. Na de eerste twee ronden begon het parcours echter zwaarder en zwaarder te liggen. In dat soort condities voel ik mij veel beter in m’n sas en ik schoof dan ook op naar de derde plaats. Bij Jan, (Vlaeymans), begonnen dan de problemen. Eerst waren er problemen met de bril voor hem om daarna helemaal uit de wedstrijd te verdwijnen met mechanische problemen.

Na halfweg wedstrijd, kwamen de traditionele pitstops, even binnen om te tanken en te wisselen van bril. Deze stop verliep uiterst vlot en meteen kon ik in het goede ritme m’n weg verderzetten op het ondertussen loodzware parcours. Door mijn snelle stop, was ik ondertussen ook al opgeschoven naar plaats twee. De laatste twee ronden kon ik de kloof nog verkleinen op de eerste man in wedstrijd, Mathieu Ternynck, maar bedreigen kon ik hem niet meer.

Na twee uur werd ik uiterst tevreden tweede met 32seconden achterstand op plaats 1. Met 1minuut en 10 seconden had ik de kloof nog kunnen vergroten Jeremy Forestier die derde werd.

De andere Belgen deden het ook uitstekend: Oliver Vandendijck werd 8ste, Antoine Phillipront 9de. Kelly Verbraeken werd met een 12de plaats algemeen ook eerste dame.

Tekst: Auke Theuninck