X

Hoe verliep het in Riola Sardo?!

Vandaag werd de eerste manche van het Italiaans kampioenschap verreden. Het Italiaans kampioenschap is zo opgezet dat MX1 en MX2 elk één reeks appart afwerken om daarna samen een superfinale te rijden, een superfinale die ze de ‘Elite’ reeks noemen. Beginnen doen we echter wel bij de MX2 jongens waar we de kersverse teamgenoot van Jeffrey Herlings, Pauls Jonass zagen winnen. De KTM piloot deed dit voor de Zwitser Jeremy Seewer en de Rus Vsevolod Brylyakov. Tim Gasjer eindige teleurstellend net naast het podium voor de Wilvo-Nestaan Husqvarna piloot Alexandre Tonkov. Davy Pootjes was de beste laaglander op een zesde plaats, Jens Getteman wist een achtste plaats te behalen, zijn teamgenoot Nick Kouwenberg finishte elfde.

In de MX1 reeks wist Gautier Paulin meteen zijn eerste overwinning op de HRC Honda binnen te halen. De Fransman was op het Italiaans zandparcours van Riola Sardo thuisfavoriet Antonio Cairoli net te snel af. Onze landgenoot Jeremy Van Horebeek finishte knap derde voor Max Nagl en Romain Febvre. Ken De Dycker haalde een zesde plaats binnen voor zijn nieuwe teamgenoot Tommy Searle.

De Elite reeks (Superfinale) wedstrijd in Riola Sardo werd een ware showcase van Tony Cairoli. De Italiaan wist de winnaar van de MX1 manche, Gautier Paulin zo’n 25 seconden aan de broek te smeren. Tommy Searle wist na zijn zevende plaats in de eerste manche nu knap een derde plaats binnen te halen. De rest van de top vijf werd vervolledigd door Jose Butron en Romain Febvre. De eerste MX2 machine in het veld konden we terug vinden op de zevende plaats met Pauls Jonass. Jens Getteman finishte op een tiende plaats algemeen en als derde MX2 machine. De andere landgenoten in de uitslag waren Ken De Dycker op plaats twaalf en Jeremy Van Horebeek op plaats veertien.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: OFF ROAD PRO RACING