X

Van Horebeek : Ik ben zeker teleurgesteld…

De Vice-Wereldkampioen MXGP van 2014 Jeremy Van Horebeek zal de komende twee GP’s aan de kant staan met een breuk aan een voetbeentje van de linkervoet, een drietal weken herstel word al zeker vooropgesteld.

De Yamaha rijder kwam tweemaal ten val in de tweede reeks van de Grand Prix of Trentino vorig weekend, maar tijdens de tweede val verdraaide hij zijn voet en liep daar bij ook een breuk op. Zo zal hij nu toch bijna een maand in het gips moeten liggen. Van Horebeek zal zo de vijfde en zesde wedstrijd moeten missen, te beginnen met de Grand Prix van Europa dit weekend in het zand van Valkenswaard als ook de Spaanse GP in Talavera de la Reina op 10 mei. Een dag later op 11 mei zal het gips verwijderd worden en dan heeft ‘JVH’ nog twee weken tijd om zich klaar te maken voor de Britse GP.

“Ik ben zeker teleurgesteld… maar dat is het leven hé,” zegt hij “Vorig jaar verliep alles zo perfect en kwam er hoop om één van de titelkandidaten te gaan worden dit seizoen, maar dit is ook al eens gebeurd met een Desalle en Paulin of andere jongens. Ik heb de snelheid en daar twijfel ik niet aan, maar ik stel ook vast dat ik dit seizoen al teveel tegen de grond heb gelegen.”

“Nu achter dit, wil ik zo snel mogelijk in orde zijn en kijken wat het seizoen me nog gaat brengen,” voegde hij er nog aan toe. “Het is een moeilijke start geweest dit seizoen en ik denk dat deze pauze wel goed zal zijn op één of andere manier. Ik zal zeker mijn fitness verder afwerken en zien wat ik verder kan doen om in conditie te blijven.”

Het is een ongelukkige seizoensstart geweest voor de 25-jarige die er maar niet in slaagde om in de top drie te eindigen en haalde dan ook slechts maar driemaal de top vijf in de acht verreden manches tot nu toe. Van Horebeek dolde er dan ook nog mee afgelopen weekend dat hij in de eerste vier GP’s meer was gevallen dan in de afgelopen vijf jaar. De eerste testen in het pre-seizoen waren dan ook hoopvol voor het Yamaha Yamalube team en meteen kwamen dan ook de berichten dat de #89 sneller was dan ooit. Maar Van Horebeek werd wel wat overtroffen door zijn nieuwe teamgenoot Romain Febvre die op dit moment toch wel vierde staat in de tussenstand van het kampioenschap en dat als “MXGP Rookie”.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Bavo Swijgers