X

De Dycker op KTM naar afscheid?

Het Red Bull KTM team zou plotseling terug op volle kracht kunnen staan op het einde van het 2015 seizoen. Tony Cairoli keerde gisteren al terug in het zadel van zijn 450SX-F na een onderbreking van een zestal weken om zich voor te bereiden op de Monster Energy US Grand Prix in Glen Helen over een drietal weken. Als alles een beetje moest meezitten dan kan het misschien zijn dat hij ook in het Mexicaanse Leon over een tiental dagen aan de start komt.

Tommy Searle zit vanaf vorige week ook al terug op zijn 350SX-F nadat hij terug hersteld is van een ribblessure. Hierdoor mist de Engelsman dan ook de selectie voor het Britse team in de Motocross of Nations in Ernee. Nu er geen plaats meer is voor hem bij KTM zo hij naar verluid terug keren naar Kawasaki in het Monster Energy DRT team voor 2016. Meer nieuws over deze move zal wel gaan komen in de komende weken nu Glenn Coldenhoff al bevestigd is onder de Red Bull KTM luifel voor 2016.

Met Searle en Cairoli die waarschijnlijk hun optreden gaan doen in Glen Helen is er ook nog de grote verrassing dat Ken De Dycker terug op zijn KTM gaat zitten. Dat we de Belgische rijder nog in de Grand Prix’s gaan zien lijkt naar verluid echt onzeker , de 31-jarige word al twee seizoenen geplaagd door blessureleed en gaat misschien overwegen om er mee te stoppen. De Dycker heeft nog maar net een schouderoperatie achter de rug door een val tijdens de Duitse GP in de maand juni. Door het wegvallen van de geblesseerde Kevin Strijbos zit de kans er in dat De Dycker misschien wel eens zou kunnen gaan invallen voor de MDN en word dit misschien wel eens zijn laatste selectie word voor Team Belgium in de Naties. Er is dan ook een verzoek ingediend bij KTM om materiaal klaar te maken voor de voormalige GP-winnaar om in de komende dagen terug te beginnen rijden.

Red Bull KTM komt in 2016 met Cairoli, Herlings, Coldenhoff, Jonass en Pootjes onder de tent te staan. Het word enkel nog afwachten wat de bestemming van Herlings volgend seizoen gaat worden : MXGP of MX2.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM Images