X

ONK 85cc: De seizoensfinale

De open Nederlandse kampioenschappen of ook wel de ONK’s genoemd liggen letterlijk nog wijd open in alle klassen, zo worden zowel in de 85cc, 125cc, MX2 als MX1 klasse de kampioen maar pas gekroond dit weekend in Mill. Op de prachtige omloop de Kuilen, zo’n dik uur rijden van de Belgisch Nederlandse grens zal er zonder twijfel gestreden worden met bloed, zweet en tranen.

De 85cc klasse gaan we eens onder de loep nemen, ook al is het kampioenschap hier al zo goed als beslist, toch mag Rick Elzinga geen grote steken laten vallen. Met een achterstand van 46 punten ligt Loeka Thonies nog mathematisch in de titelstrijd. Echter veel steken laat Elzinga niet vallen, de Beursfoon Rockstar ktm rijder heeft in het lange seizoen dat al in Maart begon, maar liefst 7 van de 10 manches gewonnen. De resterende drie manches werd hij tweede.

Voor de tweede plaats is het bijna zeker dat Loeka Thonies de vice-titel pakt. Achter het duo Elzinga en Thonies vinden we dan een hele hoop aan rijders die azen op de derde plaats die nu nog van regerend Europees en wereldkampioen Raivo Dankers is. Hij heeft 9 punten voorsprong op Bastian Boegh Damm, die net als 80% van de rijders in deze klasse, zijn laatste wedstrijd op een 85cc zal afwerken. Alsook Jeroen Bussink, Max Schwarte, Stef Karssemakers, Raf Meeuwissen, Boyd van der Voorn en Steyn Nooijen maken mathematisch nog kans op een podium in het eindklassement!

Klik hier voor de volledige tussenstand.

Tekst & foto: Frederik Van Eeckhoven