X

Eerste MX-Karting in St.Niklaas groot Succes!

Afgelopen Zaterdag werd in het overdekte kartcomplex JPR Karting te Sint Niklaas de eerste MX-Karting georganiseerd door Gino Maes. De organisatie kon rekenen op een ruime opkomst van zowel deelnemende piloten als publiek en motorcrossmedia.

De piloten kende een leuke avond en konden hun drie uur land uitleven samen met hun vrienden. Zo zagen we o.a. Brent Van Doninck, Jago Geerts, Jeffrey Dewulf, Cyril Genot en lokale helden als Robin Bakens, Tallon Verhelst, Tom Hemelaer, Michiel Vercauteren en andere het beste van zichzelf geven!

Ook al was het voornamelijk om het plezier te doen, toch was het ook een race! Een race die werd gewonnen door de ‘Fly Racing’ een team bestaande uit Xavier Verhoeven, Christophe Verhoeven en Koen Raats. Beide toonde hun duidelijker sneller dan het tweede team. Dat team luisterde naar de naam Team Flanel, een zeer toepasselijke naam voor deze jongens die aantraden in hun flanellen hemden! Team Flanel dat bestond uit o.a. Wietse Brackman, Jurgen Wybo en Jaimy Hebbelynck finishte op iets minder dan twee ronden achterstand. De derde plaats ging lange tijd te gaan naar ‘The Lads’ tot net voor het einde Brent Vandoninck z’n kart even in de verkeerde richting draaide, hierdoor verloren ze kostbare tijd en zakte ze uiteindelijk terug naar een zesde plaats. Het team van lokale helden, ‘Gooners’, kon van dit foutje het meeste profiteren. Want door het wegvallen van ‘The Lads’ schoven Lokale Helden als Robin Bakens, Dean Van Clapdorp, Michiel Vercauteren en Joren Polfliet nog mee op het podium te staan!

GoPro Onboard met Koen Raats

Sfeer reportage MX Karting event
































































































































Foto’s: Gino Maes