X

Febvre verwacht binnenkort zijn plannen voor 2017 snel bekend te maken

Wereldkampioen Romain Febvre heeft er een tweedaagse test opzitten in Italië met het Monster Energy Yamaha Factory Team om de motor wat te verfijnen bij de starts voor de Grand Prix van Spanje in Talavera de la Reina komend weekend. De 24-jarige Febvre pakte op dit circuit vorig jaar zijn eerste podiumplaats toen hij op weg was naar de wereldtitel in zijn eerste jaar MXGP. Febvre vernieuwde zijn deal met Yamaha kort na de Italiaanse Grand Prix in Maggiora vorig jaar en staat ook nu dicht bij de besprekingen voor de plannen in 2017.

“Voor Arco deden we al wat werk aan de motor voor het starten, maar we hadden niet zo veel tijd,” reageerde de Fransman. “Het werkte al wel want ik kwam als tweede uit de start in de eerste reeks tot ik crashte in de tweede bocht. Na Arco zijn we in Italië gebleven tot en met donderdag en werkte dan ook twee dagen aan het karakter en andere onderdelen van de motor… en het voelt al beter aan.”

Als we spreken over zijn plannen en de recente geruchten over de beweging van Yamaha-HRC… of een andere fabrikant. Zegt Romain : “Mijn contract eindigt dit jaar en zoals iedereen krijg ik enkele aanbiedingen van andere teams maar ik heb nog niets ondertekend. Ik kan ook niet zeggen precies wanneer, maar we hebben al gesproken en ik denk dat het voor zeer binnenkort zal zijn… na Spanje.”

Ondanks dat er gepraat word van kleur te veranderen, word Febvre toch zwaar getipt om nog een seizoen te doen bij Michele Rinaldi en zijn Yamaha team. Wanneer we de #461 vroegen dat de recente gebeurtenissen met teamgenoot Jeremy Van Horebeek in Duitsland, wanneer de Belgische rijder hem tegen de grond werkte in de eerste reeks geen invloed zal hebben op zijn beslissing. “Wat Jeremy deed was vrij slecht voor mij, maar dat is nu voorbij,” zegt hij. “Ik denk dat het voor hem erger was want het was vlak voor de neus van media en iedereen. Ik maak me er niet veel zorgen over en ik keek er zeker niet naar als ik mijn beslissing over mijn toekomst maakte.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha