X

KEMEA Yamaha Official MX team: GP7 Teutschenthal, Germany

Na de GP van Letland vorige week was 1/3e van het kampioenschap reeds achter de rug. De wedstrijden volgen elkaar nu echter snel op met drie GP’s op rij. Afgelopen weekend was het de beurt aan het Talkesselcircuit in Teutschenthal, waar we een prachtig zonnig weekend kregen.

Het weekend begon echter met een grote domper nadat Maxime in de eerste training ten val kwam. Hij kwam bij de val ongelukkig op zijn arm terecht en brak de bovenarm. Hij ging naar het ziekenhuis van Halle voor onderzoek en daar bleek dat het niet om een schone breuk ging. Na overleg met zijn eigen dokter werd er beslist om een pin in de arm te steken. Maxime zou 6 tot 8 weken buiten strijd zijn.

Valentin Guillod had vooraf aangekondigd dat hij naar deze wedstrijd uitkeek, daar dit een omloop is die hem beter ligt dan bij de vorige wedstrijden. Een tiende plaats in de kwalificatie was nog niet helemaal wat de Zwitser er van verwachtte, maar hij ging vol goeie moed van start op zondag.
In de eerste manche reed Guillod lange tijd op de tiende plaats maar kreeg dan af te rekenen met een platte band. Hij kwam uiteindelijk als 14e aan.
Extra gedreven door de pech nam hij een blitzstart in de tweede manche. Al snel reed hij op de vijfde plaats en ging hij het duel aan met de toppers. Door enkele valpartijen kwam hij even op de vierde plaats terecht maar uiteindelijk kwam Guillod als vijfde over de finish, meteen zijn beste resultaat tot hiertoe. Hij werd tiende in de eindstand en is nu 9e in de tussenstand van het WK.

Benoit Paturel wou het goeie gevoel van vorige week in Letland doortrekken naar Duitsland en voelde zich het ganse weekend goed op de technisch moeilijke omloop. Brent van zijn kant is nog steeds niet de oude na de blessure en had ook deze week als doel de schade te beperken.
Met een sterke vierde plaats voor Brent en een zesde voor Benoit verliep de kwalificatie voor de KEMEA rijders erg goed.

In de start van de eerste manche ging Benoit iets te vroeg van start en raakte hij geblokkeerd tegen het hek. Als allerlaatste ging hij van start en kwam hij na de eerste lus reeds als 18e over de finish. Ronde na ronde klom hij op in het klassement om uiteindelijk als 7e over de finish te komen. Ook Brent had een slechte start en kwam pas als 26e door na de eerste passage. Ook hij kwam sterk terug en finishte op de 8e plaats.

In de slotmanche had Benoit een superstart. Hij reed rondenlang op de derde plaats in het wiel van Anstie en Ferrandis. Toen na halfweg Herlings en Seewer kwamen opzetten moest hij hen voorlaten, maar door een foutje van Anstie kon Benoit toch mooi als vierde eindigen. Ook Brent ging goed van start en kwam als zevende over de streep. Benoit en Brent werden vijfde en zesde in de tussenstand van de GP en doen beiden een goeie zaak in de tussenstand van het WK.
Benoit klimt nu naar de vijfde plaats en Brent volgt iets verder op de 10e plaats.


Valentin Guillod:
“ Ik ben heel blij met de tweede reeks. Ik nam een goeie start en kon goed voorin blijven meerijden. Spijtig van de lekke band in de eerste reeks. We hebben reeds hard gewerkt met Dunlop voor de mousses, maar ik voelde mij er niet goed bij en nam het risico om een andere band te nemen. We blijven hard verder werken en nu blijkt dat dit loont. Het niveau is echt heel hoog en enkele tienden van seconden maken het verschil tussen top 5 of top 10.”

Benoit Paturel: “ Ik heb mij echt geamuseerd dit weekend. Het prachtige circuit was echt tof met de vele sporen en ik voel mij steeds beter en beter. Spijtig van mijn fout in de eerste manche waar ik tegen het hekken reed, maar ik kon goed terugkeren. De tweede manche was vrij goed en ik werd vierde. Ik zou graag iedereen uit het team willen bedanken die 200% achter mij blijft staan. Op naar Arco nu!”

Brent Vandoninck: “ Ik ben eigenlijk vrij ontgoocheld. Het was een moeilijk weekend voor mij omdat ik weet dat ik gewoon beter kan. Met mijn heup kan ik nog niet doen wat ik wil en dat frustreert mij. Zeker op deze omloop met de vele sporen belemmerde dit mijn rijden. Ik weet dat ik stap per stap moet progressie maken, in Duitsland was het al beter dan Letland maar ik hoop dat het in Italië nog beter zal zijn.”

Images @cdsimages