X

Van Horebeek zit verveeld met pijnlijke pols…

Monster Energy Yamaha rijder Jeremy Van Horebeek kon niet echt doorduwen om een tweede podiumplaats te behalen in zijn 2016 MXGP campagne nadat er afgelopen weekend (zaterdag) in Talavera de la Reina een kleine barst in zijn linkerpols werd ontdekt. Dit zou een gevolg zijn van de zware crash die hij maakte in de tweede reeks van de Grand Prix van Duitsland drie weken geleden.

“Gisteren (zaterdag) ontdekte we dat ik een kleine barst in mijn pols had van de crash in Teutschenthal en ik had zoveel pijn gisteren dat ik mijn stuur moeilijk kon vasthouden,-” zei de Belgische rijder zondag na de wedstrijd op het harde en heuvelachtige circuit waar hij een 8-7 plaats scoorde. “Op deze baan met zeer moeilijke afdalingen in was het echt heel moeilijk. Ik moest een heleboel pijnstillers nemen omdat ik geen injectie wilde en mijn maag was dan ook niet OK daar door…maar je moet verder hé.”

De vice-wereldkampioen van 2014 geeft ook toe dat hij in het begin van de wedstrijd wat met zichzelf worstelde en gaat nu zijn lichamelijk conditie evalueren tegen St Jean D’Angely komend weekend, waar hij weer een circuit tegen komt met enkele steile afdalingen in.

“Ik heb een MRI scan nodig nu.. maar alles was OK voor het weekend en ik moet nu toch naar de dokter gaan want het voelde echt niet zo goed,” voegde hij er aan toe. “Ik zal in Frankrijk opnieuw proberen en zien hoe het voelt. Het is wel jammer want ik voel me echt fit en sterk dit jaar en ook veel meer comfortabeler dan andere jaren maar dat lijkt niet genoeg te zijn.”

Van Horebeek heeft nog maar slechts twee top drie plaatsen gereden dit seizoen en moet toegeven dat de MXGP klasse wel taai is in 2016. “Het niveau dit jaar… Als je niet 100% bent of je mist de start dan betaal je het onmiddellijk cash!”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha