X

Febvre stelt nieuwe doelen voor 2016 !!!

Yamaha kwam afgelopen week met het nieuws dat MXGP wereldkampioen Romain Febvre terug in actie zou komen tijdens de finale race van het France Elite kampioenschap. Het zou voor de Monster Energy Yamaha rijder zijn eerste wedstrijd zijn nadat hij zwaar crashte tijdens de kwalificaties voor de Grand Prix van Engeland waar hij vorige maand een zware hersenschudding op liep. De 24-jarige Febvre staat momenteel op een derde plaats in het klassement op 124 punten van Tim Gajser en staat op 32 punten Antonio Cairoli , nadat hij de Engelse (Matterly Basin) en de Italiaanse (Mantova) Grand Prix al moest missen. Hiervoor stond hij slechts op 24 punten van Tim Gajser nadat hij in botsing kwam met Ben Townley. Febvre geeft toe dat zijn doel voor de resterende zes MXGP wedstrijden, nu zal zijn om te proberen zoveel mogelijk GP’s te winnen.

“Mijn reactie en het zicht is bijna terug voor 100% in orde, maar ik verloor wel wat conditie omdat ik een maand niet heb kunnen rijden en dus zal mijn conditie nog niet zo perfect zijn,” liet hij ons weten. “Ik heb nog wel wat tijd nodig om op volledige race snelheid te komen, maar ik ben er bijna.”

Febvre al dus dit weekend terug aan de start staan met de YZ450FM voor de Grand Prix van Tsjechië nadat hij aanvankelijk langzaam maar zeker hersteld zal zijn van zijn val in het Verenigd Koninkrijk. “Met de MRI scan die we daarna maakte zagen we geen problemen met de hersenen, maar wel met de zenuwen achter de ogen en had dus ook problemen met het rechteroog,” verteld hij. “Ik bezocht dan ook heel wat artsen en ze vertelde me om geduldig te wachten, maar het kon wel drie weken of drie maanden duren. Het was dan ook moeilijk om geconcentreerd te rijden of te gaan fietsen. Dus ik moest gewoon stoppen. Ik probeerde één keer te rijden voor Mantova, maar na één ronde reed ik al meteen binnen.”

De #461 lag dus in strijd met MXGP Rookie Tim Gajser tot hij zijn tegenslag in Engeland tegenkwam en zo zijn kansen op het verlengen van de titel in rook zag op gaan. De puntenkloof met de Sloveen is wel wat opgelopen, maar er zijn toch nog wel een 300-tal punten te verdienen in de resterende wedstrijden. “Het was moeilijk te aanvaarden,” zegt Febvre. “Het was niet mijn schuld of die van Townley. Het probleem was ook niet zoals bij een gebroken been waar je het herstel voelt en ongeveer je terugkeer datum al weet. Dit voorval maakt ook dat het kampioenschap bijna onmogelijk geworden is, maar het is gewoon een situatie die ik niet kan wijzigen.”

“Alles kan nog steeds gebeuren met Gajser, maar ik denk meer over de situatie over de tweede plaats met Cairoli en er is ook een groep dat ons van heel dicht bij volgt in het klassement,” voegde hij er nog aan toe. “Ik wil proberen zo snel mogelijk fit te zijn en zoveel mogelijk te winnen in de laatste GP’s. Ik denk dat Loket wel wat gemakkelijker zal worden door het hard-pack circuit omdat het fysiek niet zoveel vraagt, maar dan gaan we naar Lommel toe en dat zal wel wat zwaarder worden!”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha