FIM ISDE: Italië en de USA vechten het onderling uit! (+Video)

Op donderdag, dag 3, van het hele ‘International Six Days Enduro’ gebeuren leek het erop dat Amerika de greep op de wedstrijd zou gaan verstevigen om niet meer los te laten. Team USA zag hun voorsprong van een halve minuut uitlopen tot 1:35 minuut. Maar gisteren, Vrijdag, op dag 4 zagen we een herbronnen Italië aan de start dat terug recht veerde na hun klap op donderdag.

Onder leiding van een sterk presterende Manuel Monni en kopman Giacomo Redondi, kon de Italiaanse Squadra 13 seconden van hun achterstand afknabbelen. Dit zorgt er nu voor dat Team USA en het Italiaanse team gescheiden worden door slechts 01:22 minuut. De derde in de stand Groot-Brittannië zag de afgelopen dagen hun achterstand oplopen en dit tot 03:21 en moeten nu langzaam rekening houden met de hete adem van Spanje.

Individueel hebben de afgelopen twee dagen, heel wat verschillende winnaars gekende van specials. Zo zagen we voormalig Grand Prix piloot Jonathan Barragan de laatste etappe op dag drie winnen. De andere winnaars op dag drie en vier waren echter; Daniel Sanders (E3), 2x Daniel McCanney (E3), 2x Taylor Robert (E2), 2x Josep Garcia Montana (E1), 2x Luis Correia (E3) en 2x Jaromir Romancik (E2).

Toch spelen niet al deze namen mee voor de overal overwinning het deze prestigieuze ‘International Six Days Enduro’. De man die daar momenteel in leidt is Amerikaan Taylor Robert. Dit doet de voormalige X-Games endurocross winnaar voor Australiër Daniel Sanders op 25 seconden. De derde in de stand is de Italiaanse Funnelweb piloot Giacomo Redondi, hij volgt echter wel al op een kleine minuut met in z’n spoor de Spaanse ‘Junior Trofee’ piloot Josep Garcia Montana.

Van de Belgen in de wedstrijd doet Mathias Van Hoof de beste zaken. De jonge Belg staat op een zestiende plaats in zijn E3 klasse, dat is goed voor een 82ste plaats algemeen. De andere Belgische jongens in wedstrijd Martin Valenduc en Quentin Vinken staan op een 46ste en 48ste plaats in hun E1 klasse. Daarmee staan beide jongelingen op een 126ste en 129ste plaats overal, bij de deelnemers die meedoen voor de World of Junior Trofee.