X

Febvre over het Herlings effect in de MXGP klasse

De Wereldkampioen MXGP van 2015 Romain Febvre heeft gereageerd op de komst van 3-voudig Wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings die tevens één van zijn nieuwe rivalen gaat worden in de MXGP klasse. Febvre laat hiermee doorschemeren dat we misschien wel eens terug een “Rookie” aan de top van de MXGP series kunnen gaan zien.

Febvre was de verrassing van 2015 door in zijn debuutjaar in de MXGP klasse meteen de wereldtitel te veroveren omdat Tony Cairoli toch al van 2009 in de klasse heer en meester was. Vorig jaar moest de Factory Monster Energy Yamaha rijder afrekenen met een andere “Rookie” en die ook met succes afgestudeerde was in de MX2 klasse namelijk Tim Gajser (Wereldkampioen MX2- 2015). Deze Sloveen zou uiteindelijk Honda hun eerste wereldtitel geven in de premier klasse sinds 2000.

De Fransman pakte zijn eerste Grand Prix overwinning in 2014 tijdens de Grand Prix van Brazilië in de MX2 klasse toen Herlings geblesseerd aan de kant stand, maar zal nu terug in de clinch moeten gaan met de Nederlander. “Het is moeilijk om te weten wat we er van moeten verwachten, maar hij is zeker en vast een erg getalenteerde rijder en ik weet zeker dat hij niet zal komen vechten voor een tiende plaats. Ik denk meer dat hij vergelijkbaar is met Gajser en zal hij ook meteen voor de overwinning gaan mee doen,”zegt Fransman.

“Het is altijd interessant om te zien wat een rijder kan doen als hij de overstap maakt van de MX2 klasse naar de MXGP en wat mij vooral zal interesseren zijn de wedstrijden om na twee jaar terug met hem te kunnen racen,” voegde de #461 er nog aan toe. “Het is een nieuw gezicht voor de MXGP klasse en dat kan het alleen maar ten goede komen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha