X

Up-To-Weet: Enduropale Le Touquet 2017

Morgen wordt de finale manche van het Franse zandkampioenschap verreden. Dit gebeuren vindt uiteraard plaats op het mythische strand van Touquet. De Franse badstad zal naar verwachting weer enkele duizenden fans mogen ontvangen voor de ontknoping van een kampioenschap waarin onze landgenoot Daymond Martens de leiding deelt samen met Richard Fura. Naast een duel om het kampioenschap zal er ook worden geknokt voor de eer die erbij komt als je deze uitermate prestigieuze wedstrijd kunt winnen. Wie kan zich vervoegen bij de lange lijst van kampioen zoals Hakan Carlqvist, Kees van der Ven, Eric Geboers, Gérald Delephine, Arnaud Demeester, Thierry Bethys, Jean-Claude Mousse, Timotei Potisek, Mickael Pichon, Steve Ramon…

De laatste drie jaren was de winnaar alvast steeds dezelfde namelijk Adrien Van Beveren. De man die onlangs nog actief was in z’n tweede Dakar Rally is dit jaar opnieuw één van de favorieten. Hij moet voornamelijk tegenstand verwachten van Daymond Martens en Richard Fura die beide in hun jacht naar de titel niemand zullen ontzien. Uiteraard zijn er naast Daymond Martens ook nog twee andere Belgen die dicht kunnen eindigen. Zij luisteren naar de namen Steve Ramon & Yentel Martens.
Andere klinkende namen die we dicht kunnen verwachten zijn o.a. Nico Aubin die dit jaar zijn Supercrossseizoen liet schieten met dit ene doel, Xavier Boog indien hij na z’n breuk opgelopen in de supercross van lille hersteld is, Milko Potisek die in aanloop naar de wedstrijd nog in laatste instantie opzoek moest naar een motor omdat het team rond Marc Boone de handdoek gooide, Olivier Pain ook iemand die uit de Dakar Rally komt, Steven Lenoir, Camille Chapeliere de kampioen van vorig seizoen, Stephane Watel, … en daarbij nog enkele andere Fransen die door hun technische voorkennis die nodig is bij een wedstrijd als Touquet een voordeel hebben. De wedstrijd start om 11u30 en de finishvlag zal drie uur later om 14u30 vallen!

Handige Links
DeelnemerslijstLive Timing (mobiel)Live TimingVolg uw pilootDe Resultaten

Parcours

Live Racing
Website L’Equipe21Website France3

Tekst & Opzoekingen: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: courses-sur-sable.fr