X

Dutch Masters of MX: Ook Strijbos, Jasikonis en Seewer in Oss!

Met nog vier dagen te gaan tot aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss (26 maart) heeft ook het Suzuki World MXGP team onder leiding van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts zich aangemeld.

Het Suzuki World MXGP team komt in de MX1 klasse aan de start met Kevin Strijbos en Armanis Jasikonis. Beiden zijn goed voor de top tien van het wereldkampioenschap en zorgen ervoor dat het deelnemersveld in de MX1 klasse echt super sterk zal zijn in Oss. Beide Suzuki-rijders zullen gaan strijden tegen o.a. Jeffrey Herlings, de Wilvo Yamaha-rijders Arnaud Tonus en Shaun Simpson, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing met Gautier Paulin, Max Nagl en Max Anstie en de andere snelle Nederlanders en Belgen.

Ook de leider in het WK MX2 zal van de partij zijn in Oss!

Ook in de MX2 klasse is Suzuki sterk vertegenwoordigd met Jeremy Seewer, die momenteel aan de leiding staat in het wereldkampioenschap MX2. Hij zal het op moeten nemen tegen de snelle Red Bull KTM-rijder Pauls Jonass, die afgelopen zondag in Argentinië de Grand Prix wist te winnen en slechts drie punten achter staat in het wereldkampioenschap. Maar dit is niet de enige concurrent want ook Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in vorm en natuurlijk niet te vergeten de drie Nederlandse toppers van het HSF Logistics Motorsport Team (Brian Bogers, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen). Ook het jonge Franse talent Zachary Pichon zal voor het Suzuki World EMX250 team in de MX2 klasse aan de start komen. Pichon, is de zoon van oud tweevoudig wereldkampioen Mickael Pichon, en zal dit jaar in het EMX250 kampioenschap van start gaan.

Zach Pichon vervolledigt de Suzuki aanwezigheid.

Het team van Everts is naast de MX1 en MX2 klasse ook actief in de 85cc klasse. Zijn zoon Liam komt hierin aan de start maar ook Jett Lawrence heeft hij onder zijn hoede. Lawrence wist onlangs de ONK wedstrijden in Heerde en Axel te winnen en heeft hiermee bewezen een hele goede zandrijder te zijn. In Oss zal het zeker de moeite waard zijn om de 85cc klasse te volgen want naast Everts en Lawrence krijgen we ook de jonge talenten van het Beursfoon KTM team aan de start (Kay de Wolf, Scott Smulders en Sem Beijer) en ook Kay Karssemakers van HMX Racing zal in deze klasse een rijder zijn om rekening mee te houden.

Mis het niet en zorg dat je er aanstaande zondag bij bent in Oss. Entree t/m 12 jaar gratis, van af 13 t/m 17 jaar 10 euro en volwassenen 20 euro.

Voor meer informatie over de Dutch Masters in Oss kunt u kijken op www.motorcluboss.nl en www.dutchmastersofmotocross.com.

Foto’s: Ray Archer