X

Jeremy Van Horebeek is MVHW!

Proficiat The Jerre! Monster Energy Yamaha Factory Racing’s Jeremy van Horebeek is MXMag’s eerste officiële MVHW, oftwel Man Van Het Weekend. Van Horebeek maakte in Argentinië indruk met een tweede plaats (2-3) na de ongenaakbare Tim Gajser.

Gecontroleerd en super gemotiveerd. Zowel in de Internazionali d’Italia MX1 als Elite eindigde The Jerre tweede na Tony Cairoli. Die lijn trekt hij nu door in de GP’s. Op zaterdag werd de voormalige vicewereldkampioen al knap tweede in de kwalificatierace. Dat deed hij nog eens over op zondag. Van Horebeek startte telkens goed, was snel en constant.

Van Horebeek zei nafloop: “Samen met het team hebben we alles eens op een rij gezet. We hebben wat veranderingen aan de motor aangebracht ook. Nu heb ik echt het gevoel dat ik weer mezelf ben, dat ik weer helemaal terug ben!” Voor de 27-jarige Belg werd het zijn eerste top-twee notering sinds de MXGP van Mantova (Lombardije) in 2015.

“Ik voel me sterk en ik voel me ontzettend goed op de 2017 YZ450FM. Eindelijk heb ik weer het gevoel dat ik klaar ben om te strijden voor de overwinning. Het circuit in Argentinië was heel leuk. Hoewel het op sommige plaatsen opletten was geblazen. Maar ik wil zeker de organisatie feliciteren want ze hebben uitstekend werk geleverd. Ook een dikke merci aan mijn team en alle mensen rond mij.” In de tussenstand van het WK MXGP staat Van Horebeek nu vierde op 22 punten van leider Gajser.

Foto’s: Yamaha Racing