X

VLM Baancheck ‘De Oosterbergen’ Tessenderlo!

MC De Buiting ontvangt dit weekend de VLM Motorcross familie op de bekende locatie van De Oosterbergen in Tessenderlo. Zaterdag staat het programma zoals steeds in het kader van JMS en er is ook een aparte reeks voor dames. Op zondag zijn er kampioenschapswedstrijden voor Recreanten, Juniors Open, Nationale Open en Inters Open.

Zoals je in de video van testrijder Andy Alenteyns en op de foto’s kan zien werd er hard gewerkt om alle rijders een toffe omloop aan te bieden. Er wordt al wel even gereden op de omloop in Tessenderlo maar om dat stilstaan achteruit gaan, is zijn er dit jaar toch wat verbeteringen aan de baan!

Zo werd onder andere de start aangepast. Voor de clubrijders van MC De Buiting, Viktor Paulissen en Benne Stegen (Nieuwelingen 85cc), Kevin en Nick Saenen, Thure Philips en Brent Willems (Nieuwelingen MX2), organisator Jan Paulissen komt uit bij de Nieuwelingen B. Bij de Inters moet de Griek Manolis Kritikos de vlag van MC De Buiting hoog houden. Het boegbeeld van het team, Jelle Grade, zal er jammer genoeg nog niet bij zijn.

Dat er de voorbije week flink werd gezweet ter voorbereiding van de cross mag duidelijk zijn uit de foto’s van de opbouw… Maar we zijn er van overtuigd dat het ginder een topweekend wordt! En voor wie houdt van gezelligheid vergeet ook de barbecue op zaterdagavond (vanaf 17u 30) in de feesttent niet.