X

VMCF: Steve Seronval baas in eigen huis!

De klassieker op het schitterende circuit van Moresnet trok zoals gewoonlijk opnieuw bijna 800 rijders tijdens het Pinksterweekend. De organisator had hemel en aarde bewogen (letterlijk want 75 vrachtwagens nieuwe aarde aangevoerd) om de 55ste editie van de deze race vlekkeloos te laten verlopen die werd gevolgd een massa toeschouwers die deed terugdenken aan de topdagen van de motorcross. Thuisrijder Steve Seronval glunderde ’s avonds op het hoogste podium na vooral een eerste reeks die meer dan spannend was verlopen.

Het was immers Karel Schepmans die de leiding had genomen en de Honda-rijder ging op zijn gekende stijl meteen lopen op de steile hellingen. Kevin Van Geldorp en Frederic Weigert hadden minder geluk en moesten meteen de motor oprapen terwijl er vooraan echt gas werd gegeven. Schepmans gaf zijn voorsprong echter af toen hij zich dood remde en ook Jens Carlier kende dezelfde problemen. Daardoor kwamen Roel Geurts en Steve Seronval aansluiten en vooral Geurts lijkt weer helemaal de oude na zijn polsblessure. Hij won dan ook de eerste manche voor steve Seronval en Karel Schepmans en de snelste man op de piste, Frederic Weigert. Dennis Wagemans rondde de top vijf af voor Matthias Plessers en Kevin Gauniaux.

De slotreeks werd een steekspel tussen Roel Geurts, Frederic Weigert en Steve Seronval die de kijkers tot in de laatste ronde aan de omloop hield. Seronval haalde nu wel zijn slag binnen en won voor een leeggereden Frederic Weigert en Roel Geurts. Matthias Plessers werd nu mooi vierde voor Dennis Wagemans en de beste MX2-rijder Killigan Delroeux.

Zo pakte Steve seronval voor zijn thuispubliek een knappe zege voor Roel Geurts en Frederic Weigert. De MX2-klasse werd overheerst door Killigan Delroeux en de B-reeks ging vlotjes naar Donny Van De Kerkhove.

Volgend weekend staat in het teken van de IMBA-strijd in de MX2-klasse op het Fort Van Koningshooikt. Op zaterdag rijdt de jeugd hun IMBA-wedstrijd met deelnemers uit zes landen terwijl er op zondag de tweede proef MX2 IMBA gepland staat + een volledig VMCF-programma.

Eerste reeks

  1. Roels Geurts (KAWA)
  2. Steve Seronval (KTM)
  3. Karel Schepmans (HON)
  4. Frederic Weigert (HON)
  5. Dennis Wagemans (YAM)
  6. Matthias Plessers (KTM)
  7. Kevin Gauniaux (KTM)
  8. Killigan Delroeux (HUSKY)
  9. Jens Carlier (YAM)
  10. Tony Bogaert (HUSKY)
  11. Jelle Smeesters (KAW)
  12. Gianni Van Dievel (KTM)
  13. Donny Van de Kerkhove (KAW)
  14. Tom Schepmans (KTM)
  15. Joshua Feytons (HUSKY)

Tweede reeks

1.Steve Seronval (KTM)
2.Frederic Weigert (HON)
3.Roel Geurts (KAW)
4.Matthias Plessers (KTM)
5.Dennis Wagemans (YAM)
6.Killigan Delroeux (HUSKY)
7.Karel Schepmans (HON)
8.Patrick Cappellen (KTM)
9.Jelle Smeesters (KAW)
10.Joshua Feytons (HUSKY)
11.Jeremy Joris (YAM)
12.Kevin Gauniaux (KTM)
13.Donny Van De Kerkhove (KAW)
14. tom Schepmans (KTM)
15. Joshua Feytons (Husqvarna)

Eindstand inters A

  1. Steve Seronval
  2. Roel Geurts
  3. Frederic Weigert
  4. Karel Schepmans
  5. Matthias Plessers

Eindstand inters MX2

  1. Killigan Delroeux
  2. Jeremy Joris
  3. Jens Carlier
  4. Tim Wirtz
  5. Tallon Caspermans

Eindstand Inters B

  1. Donny Vandekerkhove
  2. Kenny Brouir
  3. Tony Bogaert

Tekst: Heikki Declercq
Foto: BrentMXPics