X

Peter Sagan: een man naar ons hart!

Wielrennen is leuk maar het mag wel eens wat meer kleur en persoonlijkheid hebben. Gelukkig is er dan zo iemand als Peter Sagan! De virtuoze Slovaak is altijd goedgezind, houdt wel van een grapje en zorgt voor vuurwerk in de koers én daarbuiten. Zo ook gisteren in de Tour de France.

Na zijn spurtoverwinning bergop verscheen Peter Sagan met een 100% motocrossbril in de interviewzone. Net zoals hij in de Ronde van Californië had gedaan, kwam hij ook met de crossbril op het podium. Handige zet want als nieuwkomer in de fietswereld kan je zo niet om 100% heen!

VRT-journalist Renaat ‘Wielerman’ Schotte was niet helemaal mee: “Vanwaar die skibril?”
Peter Sagan: “Motorcross, dat zijn goggles. Het is een motorcrossbril,” en dan met een kwinkslag: jongens…” Peter was duidelijk een beetje teleurgesteld in Renaat.
Tja, als het geen koers is, heeft Wielerman het een beetje lastig. Maar het moet gezegd, hij beet zich vast. “Wil je dan motorcross gaan rijden?”
Peter Sagan: “Zeker, dat wil ik absoluut doen.”
Renaat Schotte: “Heb je al ooit motorcross gereden?”
Peter Sagan: “Wel enduro, echt leuk!” We hadden van een ex-mountainbiker en allround coole pé als Sagan niks anders verwacht. En Renaat is bij deze uitgenodigd voor de GP van Lommel, dan merkt hij zelf wel het verschil tussen motorcross en skiën!
Bekijk het fragment hier