X

Vsevolod Brylyakov naar Kemea Yamaha Official MX2!

Yamaha Motor Europe kondigde net aan dat Vsevolod Brylyakov in 2018 op een Yamaha YZ250F zal uitkomen. De getalenteerde Rus komt naast Jago Geerts onder de Kemea Yamaha Official MX2 tent. Brylyakov hoopt om op hetzelfde elan door te gaan dat hem dit jaar zijn eerste Grand Prix podium opleverde in de GP van Leon.

Vsevolod Brylyakov, 22, is volgend jaar toe aan zijn laatste seizoen in de MX2. Voor de Rus is de overstap naar Kemea Yamaha Official MX2 logisch. Dit jaar reeds hij wel voor het Britse DRT Kawasaki Racing Team maar hij is tijdens het seizoen gevestigd in Het Belgische Mol op minder dan 20 minuten van zijn toekomstige teamgenoot Jago Geerts en op 45 minuten van de werkplaats in Genk.

Brylyakov reed dit jaar zes ronden van het FIM MX2 Wereldkampioenschap gewonnen. Daarvan zat hij tijdens de tijdstraining drie keer in de top drie voordat hij zich blesseerde aan de  schouder. Ondertussen onderging ‘Vseva’ een operatie en hij wil in november weer op de motor zitten.

Vsevelod Brylyakov: “Ik kijk er naar uit om in 2018 bij Kemea Yamaha te rijden. Het is spannend om te weten dat ik voor het eerst in mijn carrière fabrieksondersteuning zal krijgen. Dat is een  grote stap voorwaarts. Het team ziet er echt cool uit en ik geloof dat ik het goed kan doen op de YZ250F. Als ik naar het team en Yamaha’s complete structuur kijk, ziet het er allemaal erg georganiseerd en professioneel uit.”

Erik Eggens, Yamaha Motor Europe MX Racing Manager: “We zijn blij dat Vsevolod voor Yamaha en het Kemea Yamaha Official MX2 team gaat rijden. De laatste jaren heeft hij in het WK MX2 bewezen dat hij de snelheid heeft. Helaas hebben blessures verhinderd dat hij de resultaten kon bereiken die zijn snelheid weerspiegelen. Hij is al bij Yamaha geweest en sindsdien hebben wij zijn vooruitgang gevolgd. We zijn ervan overtuigd dat Vsevelod met de juiste steun zijn doelen kan bereiken. Hij is zeer gemotiveerd en bij Kemea krijgt hij de ondersteuning van een team dat een professionele structuur heeft en Vsevolod zal voorzien van al het nodige om het beste uit zijn talent te halen. We kijken uit naar een succesvol 2018. “

Hans Corvers, Kemea Yamaha Officiële MX2 Team Eigenaar: “Ik ben blij dat we Vsevolod kunnen vastleggen. Hij heeft al laten zien dat hij de snelheid en het talent heeft om mee te draaien aan de top van de MX2. Om een aantal redenen heeft hij nog niet bereikt tot wat hij in staat is. Ik geloof dat met ons complete pakket bij Kemea van een zeer goede YZ250F, Marnicq Bervoets, Jacky Vimond en alle andere teamleden dat hij tot fantastische dingen in sgtaat is.”