X

MCLB: Hoe denkt David Segers over het kampioenschap?

Gisteren stond het profiel van David Segers nog vol met verjaardagswensen, vandaag gaat het leven gewoon verder voor de goedlachse inter. Wij gingen dan ook eens even langs bij David om hem een gelukkige verjaardag te wensen en enkel vragen te stellen over zijn huidig seizoen.

Hoe hij steeds opnieuw in de laatste ronde een sterk rijdende Wietse Brackman kan voorbij snellen zal waarschijnlijk zijn grootste geheim blijven. Misschien komt dit wel door de goede raad van één van zijn beste maten Tim Mathys, bekend als teammanager van het Standing Construct team, of door zijn jaren ervaring. Maar hoe het komt dat David dit seizoen één van zijn beste seizoenen rijdt wordt hier wel uit de doeken gedaan. Lees en geniet van dit prachtige interview met David Segers!

Eerst en vooral een gelukkige verjaardag, maar hoe gaat het met jou na de zware valpartij in Zegelsem?:“Bedankt! Het gaat al een heel stuk beter, de zwelling en de pijn is elke dag minder dus we zijn op de goede weg. Ik heb al bij al geluk gehad dat het bij kneuzingen gebleven is na zo een zware val.”

Hoe verwacht jij dat de laatste wedstrijd van het kampioenschap zal verlopen in Pamel?:“Ik hoop op een mooie finale zonder pech voor ons beiden. Ik heb er hard voor gewerkt en daardoor heb ik dit seizoen al heel mooie resultaten behaald. Ik bekijk het zoals alle andere wedstrijden en als ik de titel kan pakken dan is het gewoon de kers op de taart voor mij.”

Zaterdag zien we jou ook steeds in actie tijdens de Pitbike race, hoe ben je daarin terecht gekomen?:“Ik ben beginnen pitbiken dankzij Geecobikes. Ze hebben me altijd voorzien van het beste materiaal en hierdoor heb ik Internationale wedstrijden kunnen rijden zoals in Las Vegas, Italië, Frankrijk… We hebben telkens mooie resultaten behaald en het is super om dat allemaal te mogen meemaken. Als er internationale wedstrijden zijn dan proberen we deel te nemen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het is leuk dat de Vjmo een pitbikereeks gemaakt heeft, de sfeer zit altijd goed en er wordt veel plezier gemaakt!”

Tot slot zien we je vaak samen met Tim Mathys, hoe kan je het best jouw relatie beschrijven met Tim en zal jij deel uitmaken van het nieuwe Standing Construct team volgend jaar?:“Ik ken Tim al vele jaren, hij is mijn hoofdsponsor maar ook 1 van mijn beste maten! Ik ben hem heel dankbaar voor wat hij al die jaren al gedaan heeft voor mij. Tim is iemand die in alles wat hij doet heel professioneel te werk gaat en daarom is hij zo ver geraakt, ik heb dan ook ongelofelijk veel respect voor hem. Hij staat ook altijd klaar voor mij met goede raad en helpt mij waar hij kan. Wat betreft het eventuele nieuwe team, hier kan ik zelf niet veel over zeggen. De tijd zal het uitwijzen.”

Alvast bedankt voor dit leuk interview, geniet nog van je verjaardag en wil je nog mensen bedanken?:“Ik wil mijn vriendin Femke, mijn ouders, sponsors, vrienden en alle supporters bedanken voor al hun steun!”