X

BREAKING: Team HRC met Bogers en Vlaanderen voorgesteld!

Nog voor de start van de EICMA motorbeurs stelde Honda in Milaan haar nieuwe modellen en motorsportplannen voor 2018 voor. Daar hoorde ook de langverwachte aankondiging van Team HRC in motorcross bij. Zoals we al eerder geschreven is Brian Bogers (21) de nieuwe teammaat van de 2016 MXGP wereldkampioen Tim Gajser. De derde rijder van het team is Calvin Vlaanderen (21) die op de CRF250RW uitkomt in de MX2.

De komst van zowel Bogers als Vlaanderen is een gevolg van de samenwerking van Team HRC met het Nederlandse HSF Logistics, de nieuwe hoofdsponsor. Voor speerpunt Tim Gasjer zal 2018 staan in het heroveren van de MXGP wereldtitel. De Sloveen sprak ook over de motivatie om nieuwe teammaten naast zich te krijgen: “Het is geweldig om ook in 2018 voor HRC te rijden. We hebben al veel samen meegemaakt en verwezenlijkt. Voor 2018 vormen we een jong team, allemaal jonge kerels. Dat is goed denk ik want we delen allemaal die honger om er samen voor te gaan. Ik kijk dan ook erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben fit en voel me klaar. Alle leden van de HRC familie terugzien hier in Milaan doet trouwens ook veel plezier!”

Brian Bogers was uiteraard erg opgetogen: “Het is een droom die uitkomt om deel uit te maken van de HRC familie. Telkens wanneer je door de paddock loopt, kan je niet naast de opstelling van Honda heen. Dat spreekt tot de verbeelding, en nu is het zover: Ik maak zelf deel uit van HRC! Het is heel spannend om te beginnen met rijden, de motor ziet er dan ook fantastisch uit. Zeker als je ziet hoe Tim (Gajser) er mee rijdt! Ook in 2009 zat ik al in hetzelfde team met Tim dus dat is wel leuk om nu weer teammaten te worden. De voorstelling op de EICMA was ongelofelijk om samen op het podium te staan met Marc Marquez, Dani Pedrosa, de trial en Dakar fabrieksrijders. Het is een hele eer om deel uit te maken van zo’n super professionele organisatie.”