X

Kemea Yamaha in zee met Bio-Tuning.

Stilstaan is achteruitgaan. Ieder seizoen opnieuw moeten er stappen vooruit gezet worden. Dat beseffen ze bij Kemea Yamaha maar al te goed. “In het tunen van motoren zijn we bij Kemea en Yamaha al erg beslagen, maar ook een menselijk lichaam kan getuned worden. Daarom zijn we dit seizoen in zee gegaan met Bio-Tuning”, zegt Kemea-teameigenaar Hans Corvers. 

Bio-Tuning is de firma van de 45-jarige Tony Herman. De halve Belg/Nederlander is gespecialiseerd in natuurkunde en biofysica en zal de drie rijders van het Kemea-team dit seizoen individueel begeleiden. Hij houdt constant de bloedwaarden van Brylyakov en co in de gaten en maakt dan supplementen – op een biologisch verantwoorde manier – op maat voor de rijders. Eerder verdiende Herman al zijn strepen in het wielrennen, waar hij enkele wereldtoppers met raad en daad bijstond.

Tony Herman: “Met Repair heb ik onlangs een product op de markt gebracht dat voor het grote publiek bestemd is. Doel: het lichaam sneller laten herstellen. Topsporters hebben echter een individuele begeleiding nodig. Ik controleer hun bloedstalen om de twee maanden met een speciaal ontwikkelde software, waarbij ik ook met hologrammen werk. Op basis van mijn bevindingen laat ik dan supplementen op maat maken, zodat het lichaam sneller herstelt. De juiste voeding is uiteraard ook heel belangrijk, maar dat volstaat bij een topsporter niet om de tekorten aan te vullen. Met de juiste supplementen, op een gezonde manier en op het juiste tijdstip het lichaam van de drie rijders ondersteunen: dat is mijn taak. Ik ben vereerd dat ik voor Kemea Yamaha, toch een van de topteams in de MX2, mag samenwerken. Wij hebben alvast één gemeenschappelijk doel: onze rijders nog beter maken.”

Foto: Yamaha