X

Arne Dierckens/Luc Rostingt winnen het BK te Lommel

Arne Dierckens heeft met zijn Franse bakkenist Luc Rostingt de tweede ronde om het Belgisch kampioenschap zijspancross te Lommel gewonnen. Tweede werden van Luchene/Van den Boogaart die hiermee hun leiderspositie in het Belgisch kampioenschap zijspannen verstevigde. Als derde mochten de jonge Nederlander Julian Veldman samen met zijn bakkenist Glenn Janssens het podium bestieren.

Er waren maar een vijf-tal zijspannen aanwezig voor deze tweede ronde van het BK zijspancross. Was het qua kwantiteit eigenlijk beschamend, qua kwaliteit daarentegen was er niks te klagen voor het aanwezige publiek met louter WK (sub)toppers aan de start.

De eerste heat zou zeer spannend worden en werd uiteindelijk gewonnen door Dierckens/Rostingt die nog net Veldman/Janssens van het vege lijf wisten te houden. Op drie kwam dan net even hierachter Vanluchene binnen met op vier Santermans en op vijf op binnen tien seconden van de winnaars kwamen dan Closhe/Van Hal over de streep.

Tijdens de tweede heat lieten Marvin van Luchene/Ben van den Boogaart zien waarom zij zowel in het WK als in het BK de leiderspositie in handen hebben. De ‘Blue squad’ wist met een voorsprong van bijna een halve minuut de race in het zware zand van Lommel te winnen. Tweede werden dan Dierckens/Rostingt die hiermee dan eerste werden in de daguitslag. Wederom zat Veldman in het spoor van Dierckens en werd nu derde. Evenals in de de eerste omloop zagen we Santermans/Beleckas op vier met Closhe/Van Hal op vijf.

Daguitslag BK zijspannen Lommel:
1.Dierckens/Rostingt
2.Vanluchene/Van den Boogaart
3.Veldman/Janssens
4.Santermans/Beleckas
5. Closhe/Van Hal

Tussenstand Belgisch kampioenschap zijspancross 2018:
1. Vanluchene/Van den Boogaart 92pt
2. Santermans/Beleckas 48pt
3. Dierckens/Rostingt 47pt
4. Veldman/Janssens 42pt
5. Cermak/Cermak 41pt

Tekst: Emil Bilars
Foto: www.orangehat.nl