X

Mathias Van Hoof op podium in Binche!

Afgelopen weekend vond de 2de manche voor het Belgisch kampioenschap enduro plaats te Binche. Na ‘n tegenvallende eerste manche in Mettet twee weken geleden hoopte de Beta-Denicol rijder Mathias Van Hoof op een beter resultaat. Met een mooie derde haalde hij meteen het podium van de Inters E3 klasse na Kevin Gauniaux en Wim Vanderheyden.

“Mettet sloeg echt hard tegen voor me. Ik had m’n knie bezeerd en kon amper rijden de uitslag was echt slecht en hoopte op beter hier in Binche. Tijdens de verkenning op zaterdag zagen de 2 proeven er goed uit en keek uit naar de wedstrijd op zondag.” Het voorbije weekend moesten 6 korte rondes van 17 km met daarin 2 specials gereden worden. De wedstrijd ging goed van start voor Mathias en hij kwam na de 1e ronde door op een 2de plaats in het E3 klassement en een 12e plaats scratch.

“Ik had goed verkend en dat resulteerde zo in een goede 1e ronde. De 2de ronde ging het in special 4 eventjes mis en verloor direct paar plaatsen. Iedereen zit heel kort op elkaar en er is veel spanning. Het nadeel hiervan is dat elk  klein foutje hard wordt afgestraft met direct een terugval van enkele plaatsen in het klassement.”


Doorheen de dag bleven de tijden constant en bleef de Beta-Denicol rijder in de top-5 meedraaien. Met het ingaan van de laatste ronde was het verschil tussen plaats 13 en 17 amper 11 seconden dus kon er nog veel gebeuren. “Ik wist dat ik geen fouten mocht maken de laatste 2 proeven omdat het zo kort bij elkaar lag. Echter in de laatste proef werd ik verrast door een steen; Kleine schuiver tot gevolg en paar seconden verlies. Na de finish merkte ik dat ik in die laatste proef dus 3 plaatsen in het scratch en 1 plaats in het E3 klassement verloor doordat klein foutje. Ik was echt teleurgesteld hierdoor top 15 scratch en 2de in E3 had mooi geweest, zeker na zo een slechte wedstrijd in Mettet. Er zijn paar dingen die verbeterd moeten worden en dan weet ik zeker dat die top-15 haalbaar is! ‘

Uiteindelijk finishte mathias tijdens zijn 2de wedstrijd in de Inter klasse op het podium in de E3 klasse met een 3de plaats. In het algemeen klassement of ook wel de scratch genoemd finishte hij 17de. Volgend weekend staat al de 3de manche voor het Bk op het programma in het Franse Douzy.

Anoine Magain won in Binche de scratch voor Matthew Vanoevelen en Cédric Cremer. Jilani Cambré werd zesde.

Foto’s: Enduriste.com