X

Elektrische machines toegelaten in Belgisch Supermoto kampioenschap

Volgend weekend, op 9 en 10 maart, gaat het Belgisch kampioenschap Supermoto van start op het Jules Tacheny circuit in Mettet. Elektrische motoren mogen dit jaar hun debuut maken in het kampioenschap. Er is een wijziging gepubliceerd in het sportreglement van de FMB voor 2024, waardoor elektrische motoren kunnen deelnemen aan de klassen S1, S2 of Senioren. Er is ook een bijlage bij het technisch reglement van Supermoto (en motorcross) gepubliceerd, speciaal voor elektrische motoren.

Afgelopen weekend werden in Mettet testsessies gehouden waarbij de Stark Varg naast verbrandingsmotoren reed. Ook de vice-voorzitter van de BKW Sportcommissie, Christian Dejasse, en de technisch afgevaardigde, Patrick Roels, werden door Stark Varg uitgenodigd in hun fabriek in Barcelona om alle technische details van hun machines te ontdekken.

Op basis van de conclusies van deze testsessies zijn de nodige regelingen getroffen om elektrische machines hun debuut te laten maken in ons nationaal kampioenschap. Elektrische motoren met een maximumvermogen van 60pk / 45kW zullen worden toegelaten tot de Supermoto-evenementen in Belgiƫ. In Nederland zal dit voorlopig niet het geval zijn.