X

Andrea Dovizioso over droomduel KTM MXGP sterren

MotoGP vicewereldkampioen Andrea Dovizioso (Ducati Team) is zoals meer wegracers ook een groot motorcrossfan. Adam Wheeler sprak met ‘Dovi’ over de verbeten strijd tussen de Red Bull KTM rijders Jeffrey Herlings en Tony Cairoli.

Behalve een MX-fan is de 32-jarige Italiaan ook een vriend van Cairoli. Voor wie MXGP volgt is dit duel der titanen pure verwennerij. Hoewel Herlings momenteel de dans leidt, de populaire Nederlander heeft een voorsprong van 23 punten, is dit verschil niet zo belangrijk meent Dovizioso.

Het duel Herlings – Cairoli zal dit weekend in Kegums verder gaan!

“Op een erg lang seizoen is 23 punten niet zo’n groot verschil,” zegt Dovi. “Op dit moment is Jeffrey een beetje sneller dan Tony. Dat is al zo sinds het begin van het seizoen. Het stelt Tony voor een moeilijke situatie. Normaal is hij de beste om zijn tegenstanders onder controle te houden zowel qua snelheid als mental… Maar Jeffrey is wat sneller en het was tot nu toe moeilijk om ‘m af te stoppen.”

“We weten dat in motorcross alles kan gebeuren in eender welke wedstrijd,” vervolgt Andrea. “Ze hebben elkaar al geraakt de voorbije GP’s! Het verhaal is zeker nog niet gedaan en daar ben ik zelf als motorcrossfan heel blij om. Dat is een droom om te zien. Het is een echt gevecht. Ik ben blij dat Jeffrey momenteel een beetje sterker is want Tony is erg sterk en geeft nooit op vooraleer het gedaan is. We gaan nog mooie dingen beleven.”

Andrea Dovizioso op de crossmotor.

Hoewel de MotoGP paddock verwacht dat de voormalige 125cc wereldkampioen zal bijtekenen vij Ducati wordt hij ook gelinkt aan Suzuki. Dovizioso die 5de staat op dit moment vijfde staat in de MotoGP tussenstand schreef dit jaar de eerste GP in Qatar op zijn naam. Tussen de Grote Prijzen van Argentinië en Austin trainde ‘Dovi’ zelf op de crossmotor. “Ik heb me enorm geamuseerd in Milestone, echt een paradijs om te crossen. Van de twee dagen en half die ik in Los Angeles zat heb ik twee dagen gecrosst!”

Dovizioso die zelf als motorcrosser begon -zie jeugdfoto- traint niet alleen regelmatig op een crossmotor als hij de gelegenheid heeft treedt hij ook aan in (charity)wedstrijden zoals Ride for life.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s:
Christian Pondella/Gold & Goose/Red Bull Content Pool, Ray Archer, archief