Cyril Genot weer van de partij in Kegums

Een sterke zevende plaats in de tweede manche en een achtste plaats algemeen tijdens de Dutch Masters of Motocross in Mill bewezen dat Cyril Genot weer helemaal terug is. De 18-jarige Belg zou normaal gesproken het EMX250 kampioenschap rijden als privé-piloot. Door een sleutelbeenbreuk die hij in januari opliep, begint Cyril pas dit weekend in Kegums aan zijn EK campagne.

De GP van Letland zou zandspecialist Genot in ieder geval moeten liggen. Ook in het ONK in Mill liep het lekker voor de KTM rijder want hij won er een manche. “Ik voel me steeds beter op de motor en ik ben vooral blij dat ik terug kan rijden. Om dat Kegums mijn eerste EMX250 wedstrijd van het seizoen wordt, is het moeilijk in te schatten wat ik mag verwachten.” Vorig jaar reed Cyril voor Falcon KTM in Duitsland, dit jaar komt hij uit voor z’n eigen Genot Racing Team o.a. met steun van Dam racing. In 2015 haalde Cyril het EMX125 podium in Valkenswaard na Miro Sihvonen en Jorge Prado.