X

Volledige KNMV motorcrosskalender bekend!

De KNMV is de afgelopen periode druk bezig  geweest om de complete 2019 motocrosskalender samen te stellen. Na overeenstemming met alle clubs over de organisatie heeft de KNMV vandaag de kalender bekend gemaakt!

De Dutch Masters of Motocross kalender werd eerder al gepubliceerd. De KNMV heeft nu alle motorcrosswedstrijden voor het nieuwe seizoen samengebracht in één handig pdf  bestand. Op die manier heb je een goed overzicht van de data en locaties. De zijspankalender vind je hier.

  • De ONK, NK en CUP competities gaan op 9 en 10 maart van start op het circuit van de MSV Motôdrome in Emmen. Er is gekozen om de ONK (‘Dutch Masters’) 85ccGW, 125cc, 250cc en 500cc klassen zoveel mogelijk gelijktijdig in te delen. Deze klassen hebben verspreid over het jaar 10 wedstrijden op de kalender staan waaronder o.a. de circuits in Mill, Lelystad, Harfsen en Lierop
  • Naast het feit dat Lierop weer op de kalender staat, verwelkomen we nóg een aantal organisatoren die één of meerdere jaren niet op de kalender hebben gestaan. Zo organiseert de TCD Hummelo op 17 juli haar wedstrijd en op 14 september wordt het geheel nieuwe circuit van de MCNH in Hellendoorn bezocht. Het ONK, NK en CUP finale weekend wordt komend seizoen georganiseerd door de H.A.M.C. uit St. Isidorushoeve. Grote kans dat de meeste kampioenen in ‘De Hoeve’ bekend zullen worden en de club zal er alles aan doen om er een mooie en waardige afsluiter van te maken!
  • Naast de CUP250 en CUP500 klassen introduceren wij ook de CUP125 in 2019. In de CUP klassen zijn rijders actief die over het algemeen geen internationale ambities meer hebben en om die reden wat meer wedstrijden ingedeeld krijgen dan de ONK klassen. Voor alle drie de klassen zijn er in totaal 15 wedstrijden met een mooie spreiding over het jaar.
  • In 2019 zijn er vijf Internationale Motocross evenementen in Nederland: op 30 en 31 maart de MXGP in Valkenswaard, op 20 en 22 april de WK Zijspan in Oldebroek, op 15 en 16 juni de EK Motocross in Arnhem, op 6 en 7 juli weer een WK Zijspan in Markelo en dan als klap op de vuurpijl op 28 en 29 september de Motocross of Nations in Assen.

Foto: Niek Fotografie