X

Veldman/Janssens rijden van plek 29 naar de GP winst in heat 1!

Julian Veldman en Glenn Janssens hebben magistraal na een zeer slechte start de eerste GP heat in Lommel gewonnen. Willemsen werd tweede en Vanluchene pakte de derde plek in de eerste heat.

Er stond geen maat op team Veldman. Na een slechte start, Veldman verliet het startveld als 29e, konden Veldman/Janssens gaande de heat plekken goed maken en in de 30e minuut pakte men zelfs de eerste plek over van Willemsen/Rostingt! Willemsen wist nog wel tweede te blijven voor de aandringende Vanluchene die derde werd.

Sanders, die met een zijspanlengte voorsprong de kopstart nam, werd vierde na een gevecht in de eindfase met Giraud die vijfde werd.

Bax/Stupelis werden na een heat met verscheidene problemen zesde. Ze waren al gecrasht nabij de bult bij de feesttent en in de laatste ronde verloor Bax bakkenist Stupelis nog toen men aan het jagen was op Sanders en Giraud. Meer dan een zesde plek zat er niet in.

Dit gold ook voor Hermans die eraf was gegaan bij de start en gaande weg de heat naar plek 7 kwam met Dierckens, na een goede start, op plek 8.

 

Uitslag heat 1;

1. Veldman/Janssens,  2. Willemsen/Rostingt, 3.Vanluchene/Van den Boogaart, 4. Sanders/Kunnas, 5. Giraud/Haller, 6. Bax/Stupelis, 7. Hermans/Musset, 8. Dierckens/Bax