X

Jacobi zet een grote stap door pech van Geerts!

Op het prachtig verzorgde circuit van RES Axel heeft Henry Jacobi ook de tweede KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen. Tijdens de eerste wedstrijd is Oss won de Kawasaki-rijder beide manches, nu werd hij beide keren als tweede afgevlagd. De eerste manche werd gewonnen door Jago Geerts, de tweede overwinning werd gepakt door Roan van de Moosdijk! In de tussenstand doet Jacobi hele goede zaken omdat Geerts de tweede manche niet aan de finish komt.

In de tijdtraining is Van de Moosdijk de snelste man maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Geerts. De KEMEA Racing-rijder neemt de leiding voor Tom Vialle en het trio van het F&H Racing Team onder aanvoering van Jacobi. In de eerste bocht gaat het mis voor Youri van ’t Ende en Dean Schellen. In de beginfase weet Mike Kras de vijfde plaats over te nemen van Adam Sterry waarna de top vier afstand neemt. Na zo’n tien minuten wedstrijd weet leider Geerts zich los te werken van de achtervolgers. Jacobi weet Vialle te passeren maar aansluiten bij Geerts zit er niet in voor de Duitser. Geerts wint voor Jacobi en Vialle. Ben Watson heeft in tegenstelling tot zijn teamgenoot geen goede start gehad en de Brit moet hard werken. Dat doet hij altijd en hierdoor weet hij zich op te werken naar nog een keurige vierde plaats. Pootjes komt als vijfde over de finish, ondanks een stevige griep een keurige prestatie van de Husqvarna-rijder. Later wanneer de officiële uitslag naar buiten komt verliest Vialle vijf plaatsen door te veel geluid. Van de Moosdijk krijgt tijdens de wedstrijd de zwarte vlag door problemen met zijn uitlaatsysteem.

Na het uitvallen van de eerste manche was Kevin Horgmo gedreven voor succes in de tweed manche. De Noor neemt een geweldige start en hij wint de HGS Holeshot Award voor Vialle, Jacobi, Rene Hofer en Geerts. De winnaar van de eerste manche lijkt zich snel naar voren te gaan werken maar dat gebeurd niet! De Yamaha-rijder gaat onderuit en moet in de achtervolging. Horgmo ziet eerste Jacobi passeren maar de Duitser wordt later gepasseerd door teamgenoot Van de Moosdijk. Inmiddels heeft Geerts de derde plaats weer in handen weten te krijgen en zijn achterstand op de leider is zes seconden. De regerende kampioen heeft een geweldige tempo te pakken en vind de aansluiting bij leider Van de Moosdijk maar in de slotfase gaat het mis. De crosser uit Balen valt met motorpech stil en dat bezorgt Van de Moosdijk de overwinning. Een bijzondere prestatie van de 18-jarige Eindhovenaar die daarmee zijn vieze nasmaak van de eerste manche weg weet te spoelen. Jacobi komt als tweede over de finish, Watson komt ook nu als derde over de finish voor Pootjes. De top vijf wordt nu vol gemaakt door Mikkel Haarup die een sterke rentree maakt na zijn sleutelbeenbreuk.

Over ruim drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het prachtige circuit van Rhenen.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #2 250cc;Axel, NL:
1e manche
1 Jago Geerts B Yamaha
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Henry Jacobi D Kawasaki
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Davy Pootjes NL Husqvarna
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna

Dagklassement:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 2-2
2 Ben Watson GB Yamaha 3-3
3 Davy Pootjes NL Husqvarna 4-4
4 Mikkel Haarup DK Husqvarna 7-5
5 Tom Vialle F KTM 8-6

Tussenstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 94
2 Jago Geerts B Yamaha 65
3 Ben Watson GB Yamaha 62
4 Davy Pootjes NL Husqvarna 58
5 Adam Sterry GB Kawasaki 56

De volledige uitslagen vanuit Axel vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters